2013-05-01 03:10:04
Φωτογραφία για Renault Sport Twizy F1 Concept
Η Renault Sport μας έχει εκπλήξει πολλές φορές κατά καιρούς με τα δημιουργήματά της. Αυτή τη φορά όμως μάλλον έκανε την... υπέρβαση στην προσπάθειά της να μας δείξει της δυνατότητες της ηλεκτρικής τεχνολογίας σε ένα ταπεινό… αυτοκίνητο πόλης.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Renault Sport Twizy F1 Concept. Ένα ηλεκτροκίνητο «αυτοκίνητο επιδόσεων» το οποίο δανείζεται μία σειρά από χαρακτηριστικά που προέρχονται από την Formula 1.Κάτι που είναι εμφανές από την πρώτη ματιά το εμπρός μέρος με το σπόιλερ και τα σλικ ελαστικά παραπέμπουν ξεκάθαρα στην F1. Στο πίσω μέρος υπάρχει επίσης αεροτομή θαρρείς βγαλμένη από μονοθέσιο της F1, ενώ το εσωτερικό του είναι μονοθέσιο.

Εκτός από την εμφάνιση που παραπέμπει σε F1 το Renault Sport Twizy F1 Concept διαθέτει Kinetic Energy Recovery System (KERS) που έχει πάρει τη θέση του πίσω καθίσματος. Το KERS αυξάνει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα από τους 17 στους 97 ίππους (αύξηση της ισχύς που είναι διαθέσιμη για περίπου 14.0 sec). Απόδοση που του χαρίζει 0-100 km/h σε μόλις 6.0 sec. Βέβαια η τελική του ταχύτητα «τερματίζει» στα 110 χλμ./ώρα, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα μόλις 564 κιλά (έναντι 85 χλμ./ώρα και 473 κιλά του απλού Twizy).

PeriTroxon.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ