2013-05-01 02:12:10
Φωτογραφία για Μέρκελ: Να βάλουμε ξανά τον κόσμο να δουλέψει
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ τόνισε την Τρίτη ότι η Ιταλία έχει ήδη κάνει "σημαντικά" βήματα προς... την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των αδύνατων σημείων της οικονομίας της.

"Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα αναδυθεί από αυτήν την κρίση ισχυρότερη απ' ό,τι ήταν. Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε χώρα πρέπει να παίξει το ρόλο της. Η Ιταλία έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο μαζί με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Ο Λέτα, η κυβέρνηση του οποίου νωρίτερα έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Γερουσία, θέλει να πιέσει για την υιοθέτηση μιας αναπτυξιακής ατζέντας, αντί για τη συνέχιση των μέτρων λιτότητας, ώστε να αναζωογονηθεί η ιταλική οικονομία.

Η Μέρκελ πάντως διαβεβαίωσε ότι η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη δεν είναι αλληλοσυγκρουόμενες. "Για μας, στη Γερμανία, η δημοσιονομική εξυγίανση και η ανάπτυξη είναι δύο στοιχεία που δεν είναι αντίθετα μεταξύ τους αλλά που πρέπει να αναπτυχθούν αρμονικά και να δημιουργήσουν έτσι περισσότερη ανταγωνιστικότητα και περισσότερες θέσεις εργασίας", εξήγησε η καγκελάριος.


"Η δημοσιονομική πολιτική, ασφαλώς, δεν είναι τα πάντα. Κάνουμε πολιτική για τους ανθρώπους και οι άνθρωποι θέλουν δουλειές και για αυτό η Ευρώπη πρέπει να καταφέρει να δημιουργήσει απασχόληση και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε σ' αυτόν τον τομέα", πρόσθεσε.

Η Μέρκελ επανέλαβε πολλές φορές ότι "η δημοσιονομική πειθαρχία και η ανάπτυξη δεν είναι αντίθετες μεταξύ τους", τονίζοντας: "Ο τελικός στόχος δεν είναι τα ποσοστά του ελλείμματος ή της ανάπτυξης αλλάνα βάλουμε ξανά τον κόσμο να δουλέψει".

Την Τρίτη ο Λέτα θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ενώ την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ