2013-04-30 17:00:03
Φωτογραφία για ΛΟΥΚΑΣ : ΜΗΝ ΞΕΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
Το... αλησμόνητο follow-“σκαμπίλι” που έκανε στην εκπνοή του 4ου προημιτελικού Ολυμπιακού-Εφές Αναντολού, χάρισε στην τουρκική ομάδα τη νίκη (74-73), μετά από μία απίστευτη ανατροπή και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των αγώνων! Στο 5ο και τελευταίο ματς του Σταδίου “Ειρήνης και Φιλίας”, ο πρώην “ερυθρόλευκος” Αμερικανός γκαρντ, έκανε την καλύτερη εμφάνισή του (14π., 6ρ., 5ασ.) στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα και μαζί με τον Φάρμαρ (11π.), τον Σαβάνοβιτς (12π., 6ρ.) και τον Γκιουλέρ (9π.), διατήρησαν την ομάδα του Οκτάϊ Μαχμούτι μπροστά στο σκορ μέχρι και 4,5 λεπτά πριν από τέλος.

Εκεί που η μπάλα “έκαιγε”, όμως, “μίλησε” η καρδιά των πρωταθλητών Ευρώπης και με ένα σερί 16-5, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 82-72 και “σφράγισε” την πρόκρισή του στο 8ο φάϊναλ-φορ της ιστορίας του. Λίγες μέρες αργότερα, όταν η απογοήτευση για την αποτυχία της πιο ακριβής ομάδας στην διοργάνωση, είχε πλέον μετριαστεί, ο Τζαμόν Λούκας (10π. στην εξ’ αναβολής εκτός έδρας νίκη της Εφές Αναντολού επί της Φενερμπαχτσέ με 91-86) μίλησε στο "gazzetta.gr" και έδωσε τις προβλέψεις του για τις δύο μεγάλες μάχες της 10ης Μαϊου στην “Ο2 Arena” του Λονδίνου, για την πρόκριση στον τελικό της εφετινής Ευρωλίγκα.


- Βλέπεις φαβορί στο εφετινό F4;

«Ήταν η πιο ισορροπημένη Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών! Κατά την άποψή μου, καμία ομάδα δεν έδειξε ότι ξεχωρίζει καθαρά από τις υπόλοιπες! Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο από τις τέσσερις προημιτελικές σειρές, κρίθηκαν στο 4ο δεκάλεπτο του 5ου ματς, ενώ τόσο η ΤΣΣΚΑ, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, που προκρίθηκαν πιο εύκολα, δεν έχουν πείσει ότι είναι ανώτερες του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα! Οπότε, πιστεύω ότι το φάϊναλ-φορ του Λονδίνου, θα είναι άκρως ανταγωνιστικό και πραγματικά η κάθε ομάδα θα έχει από 25% πιθανότητες για τον τίτλο!»

- Πολλοί πιστεύουν ότι η ΤΣΣΚΑ λόγω της εμπειρίας του προπονητή της και της υπεροπλίας της στους ψηλούς, υπερέχει του Ολυμπιακού... Ποια είναι η δική σου άποψη;

«Κατ‘ αρχήν, ο Ολυμπιακός είναι η πρώην ομάδα μου και θα έχει την απόλυτη υποστήριξή μου στο φάϊναλ-φορ! Πέρα απ‘ αυτό, όμως, η ελληνική ομάδα απέδειξε για δεύτερη σερί χρονιά πόσο σκληρή είναι! Στη διάρκεια της σεζόν, πολλοί θεωρούσαν ότι φέτος δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει κι όμως, κατάφερε να φτάσει στο Λονδίνο, οπότε ήδη έχει πετύχει και θα παίξει χωρίς άγχος! Η ΤΣΣΚΑ, μπορεί να προκρίθηκε, αλλά μετά απ‘ όσα έγιναν πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη, θα ταξιδέψει στην αγγλική πρωτεύουσα με το άγχος του “πρέπει”! Σ‘ ένα ματς χωρίς επόμενη μέρα, όπως είναι ένας ημιτελικός, η πίεση του αποτελέσματος μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ... Και πέρυσι η ρωσική ομάδα ήταν πιο πλήρης και κατ’ εμέ καλύτερη από ότι φέτος... Οπότε όλα είναι πιθανά!»

- Δηλαδή, βλέπεις τον πρώτο ημιτελικό απολύτως ισορροπημένο;

«Ακριβώς! Ο Ολυμπιακός θα πάει στο Λονδίνο με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και με αρκετούς οπαδούς, που ξέρουν να δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα! Το γήπεδο θα είναι ουδέτερο, οπότε νομίζω ότι οι ιδιαιτερότητες του αγώνα, είναι τέτοιες, που πιστεύω ότι τουλάχιστον πριν από το τζάμπολ, όλα δείχνουν ότι θα δούμε πολύ αμφίρροπο παιχνίδι!»

- Πως βλέπεις τον δεύτερο ημιτελικό που συνιστά ένα από τα δύο απόλυτα “ντέρμπι αιωνίων” του ευρωπαϊκού μπάσκετ;

«Κοίτα, ξέρω ότι η Ρεάλ ξεκίνησε την εφετινή χρονιά με πολλές φιλοδοξίες και έχει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, εδώ και σχεδόν 20 χρόνια (18 για την ακρίβεια, από το 1995)! Στην αρχή της χρονιάς, φάνηκε πολύ δυνατή, αλλά επειδή στην πορεία την αντιμετωπίσαμε δύο φορές, μπορώ να σου πω, ότι είναι αρκετά μονοδιάστατη, με την έννοια ότι στηρίζει το παιχνίδι της, κατά κύριο λόγο στο σπουδαίο επιθετικό ταλέντο των παικτών της! Επειδή η Μπαρτσελόνα, έχει πολύ έμπειρους παίκτες και ακόμη πιο “ψημένο” προπονητή, θα σου έλεγα ότι θα είχε προβάδισμα, αν έπαιζε ο Πιτ Μάϊκλ! Τώρα, το ζευγάρι είναι πολύ ισορροπημένο και πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη μάχη. Όλα θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό στον οποίο θα πάει το ματς...»

- Πως νιώθεις που μιλάς για το κορυφαίο ετήσιο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, χωρίς να έχεις καταφέρει να ζήσεις αυτή την εμπειρία;

«Είναι δύσκολο, φίλε, ειδικά όταν βρεθήκαμε τόσο κοντά στην πρόκριση! Ειδικότερα, όταν ξαναπεράσαμε μπροστά στο σκορ με εκείνο το τρίποντο του Τουντσερί, πραγματικά πίστεψα ότι θα καταφέρναμε... Δυστυχώς, όμως, σταματήσαμε να σκοράρουμε και ο Ολυμπιακός πέτυχε όλα τα κρίσιμα σουτ. Οι παίκτες του έδειξαν μεγάλη καρδιά, για πολλοστή φορά στα δύσκολα και γι‘ αυτό κανείς δεν πρέπει να τους ξεγράψει! Όσο για μένα, ελπίζω του χρόνου, να είμαι πιο τυχερός και επιτέλους να το ζήσω!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ