2013-04-30 09:45:15
Φωτογραφία για ΕΞΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Έξω φρενών είναι στον Παναθηναϊκό για την ποινή που επιβλήθηκε από την Ευρωλίγκα, ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας και κρατούν στάση αναμονής μέχρι την έφεση.

Η πρωτοφανής για τα ιστορικά της Ευρωλίγκας τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών μαζί με το νέο πρόστιμο 100.000 ευρώ, για όσα έγιναν στα ματς με την Μπαρτσελόνα, έχουν προκαλέσει την οργή των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Στις τάξεις της ΚΑΕ γίνεται λόγος για προσπάθεια εξόντωσης της ομάδας, καθώς η «καμπάνα» θεωρείται από τους ίδιους παράλογη και εκτός πραγματικότητας, ειδικά απέναντι στην ομάδα με τα περισσότερα εισιτήρια φέτος. Όπως αναφέρουν, είναι αδιανόητο για μία διοργάνωση που ανταμείβει με… ψίχουλα ομάδες που ρίχνουν εκατομμύρια ευρώ και διοικήσεις που μπαίνουν «μέσα» κάθε χρόνο στηρίζοντας το προϊόν, να επιβάλει τέτοιες ποινές. Ενδεικτικά αναφέρουν πως το μπόνους για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι 250.000 ευρώ (τη στιγμή που μία ισοπαλία στους ομίλους του Champions League πριμοδοτείται με τα διπλάσια, ήτοι 500.000 ευρώ), ενώ τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην ομάδα είναι κατά 9.000 ευρώ υψηλότερα!


Ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα ασκήσει το δικαίωμά του να καταθέσει έφεση (αφορά μόνο την ποινή τριών αγωνιστικών και 40.000 ευρώ από τον αθλητικό δικαστή κι όχι τη μία από την ίδια την Ευρωλίγκα) ελπίζοντας σε μείωση της ποινής. Μέχρι την εκδίκαση της έφεσης πιθανότατα δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ για την... «καμπάνα».

Η ζημιά, οικονομική και αγωνιστική, για τον Παναθηναϊκό από την τιμωρία της Ευρωλίγκας είναι τεράστια. Τα πρόστιμα σε συνδυασμό με την απουσία κόσμου από τα τέσσερα πρώτα ματς της κανονικής περιόδου υπολογίζεται πως μπορεί να του στοιχίσουν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα μεγάλο είναι και το αγωνιστικό πλήγμα, καθώς η ομάδα θα παίζει… μόνη της στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα ματς της πρώτης φάσης...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ