2013-04-30 09:23:27
Φωτογραφία για Πάτρα: Ξανά στο εδώλιο για τον φριχτό θάνατο του δασοπυροσβέστη Bασίλη Γκότση
Για σήμερα, Μ. Τρίτη, έχει προσδιοριστεί η επανέναρξη της δίκης, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, που αφορά το φριχτό θάνατο του δασοπυροσβέστη Βασίλη Γκότση, ο οποίος είχε βρεθεί καμένος στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Καλούσι Φαρρών, το Μάιο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το περιστατικό, που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην αχαϊκή κοινωνία, είχε θεωρηθεί ως αυτοκτονία.

Ωστόσο, τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες του Προανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών ανέτρεψαν όλα τα μέχρι τότε δεδομένα.

Έτσι, ο θάνατος του δασοπυροσβέστη αποδόθηκε τελικά σε εγκληματική ενέργεια και μάλιστα για τη δολοφονία του καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, το Μάρτιο του 2011, 57χρονος συγχωριανός του σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ως κίνητρο για τη διάπραξη του εγκλήματος, παρουσιάστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πύργου, που εκδίκασε πρωτοβάθμια την υπόθεση, προσωπικές διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το καμένο όχημα με το πτώμα του άτυχου δασοπυροσβέστη είχε βρεθεί σε σημείο κοντά στην αγροικία του κατηγορούμενου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από έφεση του καταδικασθέντα ως δολοφόνου -ο οποίος σε όλα τα στάδια της υπόθεσης δεν έπαψε να υποστηρίζει ότι είναι αθώος- επρόκειτο να γίνει στις 10 Απριλίου. Ωστόσο, η δίκη τότε διακόπηκε για τη Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Apple > Android > Windows στην φόρα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Apple > Android > Windows στην φόρα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ