2013-04-29 16:15:03
Φωτογραφία για ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο... ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ κ. ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ!
Ο νέος προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την ΕΟΚ και δήλωσε καθ' όλα έτοιμος να πιάσει δουλειά και να επιτύχει τους στόχους του.

Στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της παρουσιάσής του, υποστήριξε:

"Δεν είναι η ώρα να πω αν είμαι χαρούμενος ή αν είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτή τη θέση στην οποία βρίσκομαι. Τίποτα δεν είναι εύκολο, τα σπουδαία πράγματα δεν είναι εύκολα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας. Έχω υποχρεώσεις με έναν σύλλογο αυτή τη στιγμή και οι Έλληνες παίκτες έχουν φάιναλ φορ μπροστά τους και μετά το πρωτάθλημα.

Θέλω να με εμπιστευτούν οι παίκτες, όπως τους εμπιστεύομαι κι εγώ. Είναι πολύ σημαντική λέξη για εμένα η λέξη εμπιστοσύνη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το 50% των παικτών μας παίζουν στην Ευρωλίγκα, στο Eurocup και όχι στην Κίνα που δεν θα μπορούσαμε να τους παρακολουθήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε σαν τον καθένα. Είμαι τυχερός που έκανα το πάθος μου δουλειά μου, Το να είσαι προπονητής σε μία μεγάλη εθνική ομάδα είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Πως το κατάφερα; Πήρα μία ομάδα που ήταν εκτός Ευρώπης για 30 χρόνια και πέρσι παρά ένα σουτ πέρσι θα πηγαίναμε στα πλέι οφ.


Για να γίνεις καλύτερος στο μέλλον δεν θα πρέπει να ξεχνάς το παρελθόν, Κι εγώ δεν ξεχνάω ότι έχω κερδίσει την εκτίμηση με την Καντού. Κάναμε πολλά σημαντικά πράγματα με το μπάτζετ που είχαμε και με βάση από που ερχόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω την Καντού που με εμπιστεύτηκε.

Θα δώσω το 100% του είναι μου, γιατί είμαι πολύ τυχερός που βρέθηκα εδώ και έχω κάνει το πάθος μου εργασία. Είμαι τυχερός που συνάντησα τον κ. Βασιλακόπουλο. Νομίζω οτι τότε που συναντηθήκαμε, κάναμε κλικ μεταξύ μας κι έχουμε μία πολύ καλή σχέση".

Κληθείς να απαντήσει αν γνωρίζει ότι έχουν δουλέψει κι άλλοι Ιταλοί προπονητές σε ελληνικές ομάδες: "Δεν είμαι πολύ αισιοδοξος γενικά και πόσους προπονητές γνωρίζετε να είναι; Έχω κάποιο ιταλικό αίμα, αλλά η μητέρα μου είναι από την Κροατία, ο πατέρας μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλωσα στην Ιταλία. Είμαι τυχερός που έχω μία διαφορετική ματιά στους παίκτες, έχω μελετήσει τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης. Είμαι Ιταλός, αλλά όχι μόνο Ιταλός".

Όσον αφορά στις πρώτες του εντυπώσεις από τις συζητήσεις που είχε με τους διεθνείς, είπε: "Θα είμαι ευθύς. Θα σας πω ότι είχα ένα εκπληκτικό φίλινγκ. Θα μιλήσω σαν Αμερικανός. Θα πω ότι οι παίκτες εδώ ότι ενδιαφέρονται πολύ για την Εθνική ομάδα. Με εντυπωσίασε πάρα πολύ αυτό το γεγονός".

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με τους παίκτες που έχουν δηλώσει αποχώρηση, όπως οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς, απάντησε: "Η φιλοσοφία μου εμένα είναι απλή. Το λιτό είναι και το καλύτερο, ειδικά όταν έχεις να βάλεις 12 κεφάλια μαζί. Δεν θα έχω να πρόβλημα να περάσω τη φιλοσοφία μου. Μπορούν να διαβάζουν τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι. Πολύ απλά είναι τα πράγματα. Να παίζεις ομαδικά στην άμυνα και να μοιράζεις την μπάλα στην επίθεση. Δεν έχω δει κάποια ελληνική ομάδα να κάνει κάτι διαφορετικό. Θα είναι ομαδική άμυνα, ομαδική επίθεση.

Για τους δύο παίκτες που με ρωτήσατε, πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι και ποιος είσαι. Σέβομαι την καριέρα του Διαμαντίδη. Ποιος είμαι εγώ για να πάω να του χτυπήσω την πόρτα και να του πω έλα να παίξεις. Το καλοκαίρι θα τον καλέσω για ένα προπονητή και ίσως μου διδάξει κάποια πράγματα, γιατί μπορεί να το κάνει! Όσο για τον Παπαλουκά... Μίλησα με τον Μεσίνα, τους βοηθάει μέχρι στιγμής. Η σεζόν είναι ακόμα σε εξέλιξη και θα δούμε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Σπανούλη στην ομάδα. Οι Διαμαντίδης, Σπανούλης και Ναβάρο είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη, έχουμε τον ένα οπότε είμαστε τυχεροί".

Για τον Νίκο Γκάλη και το φιλικό προς τιμήν του, είπε: "Είδα τον Γκάλη να παίζει και ήταν απίστευτος σε εκείνο το παιχνίδι στο Μιλάνο. Ήταν ο πρώτος ΝΒΑερ παίκτης που έπαιξε στην Ευρώπη. Ήταν ο πρώτος που έκανε τζαμπ σουτ και τα πόδια του έφταναν στο πρόσωπο του αντιπάλου".

Για τους βοηθούς του, Παπανικολάου και Λιμνιάτη σχολίασε: "Πρώτα απ' όλα τους εμπιστεύομαι, το δεύτερο είναι η χημεία. Μερικές φορές είναι πιο σημαντική και από το ταλέντο. Μίλησα με τον πρόεδρο και μου έδωσε κάποιες καθαρές εικόνες για τις πιθανότητες που είχα. Ήμουν τίποτα, δεν ήμουν ένας καλός παίκτης. Υπάρχει κάτι που έχουν οι παίκτες και λέγεται αίσθηση. Είναι πολύ σημαντικό να τους έχουμε στην ομάδα γιατί είναι σαν να έχεις ομάδα μέσα στην ομάδα. Έχουμε τον Δημήτρη και τον Γιώργο που είναι δύο πρώην παίκτες, μετά έχουμε τον Ηλία που τον γνωρίζω πολλά χρόνια και με τη σωστή χημεία, θα έχουμε τακτική, στρατηγική, Δεν μπορώ να πω ποιος θα είναι ο ρόλος του καθένα, θα ξέρουμε αφού κάνουμε 5-6 προπονήσεις. Στο τέλος πάντα φταίει ο προπονητής. Δεν είναι κάτι καινούριο".

Κληθείς να μιλήσει για τον εαυτό του, τόνισε: "Δεν έχω ακόμα πετύχει κάτι σημαντικό. Πρέπει να έχεις ένα καλό επίπεδο εκτίμησης για να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, και γι' αυτό ο προπονητής πρέπει να έχει ένα καλό επίπεδο εκτίμησης για το τι μπορεί να πετύχει. Αν δεν θυσιάσεις πράγματα, αν δεν έχεις τύχη, αν δεν δουλέψεις δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο".

Σε ερώτηση για τον Αντώνη Φώτση τον οποίο αντιμετώπισε με την Καντού την Κυριακή, σχολίασε: "Υπήρχε ήδη αρκετό κινητρο. Είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας και έπαιξε καλό συγκροτημένο παιχνίδι. Όχι άριστο, αλλά συγκροτημένο".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ