2013-04-28 22:14:31
Φωτογραφία για ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΝΤΑΜΠΛ... ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 *VIDEOS*
Με δυο νίκες (6-2 και 2-1) κόντρα στον Πανθρακικό, ο Ολυμπιακός πέρασε… αέρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Με τον Γιάννη Μανιάτη να... «σερβίρει» και τον Κώστα Μήτρογλου να «εκτελεί» (27’, 40’), ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 στη ρεβάνς του Πανθρακικού και με συνολικό σκορ 8-3, "σφράγισε" και… τυπικά τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (84’), ό,τι είχε στερήσει στον Πανθρακικό νωρίτερα ο Κάρολ με τις επεμβάσεις του.

Στον τελικό της 11ης Μαΐου στο ΟΑΚΑ, οι ερυθρόλευκοι θ’ αντιμετωπίσουν τον Αστέρα Τρίπολης.

Με αρκετές... αλχημείες παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός. Στα πλάγια της επίθεσης έπαιξαν οι Φουστέρ-Γκρέκο, αριστερό μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Λυκογιάννης, ο Μήτρογλου προτιμήθηκε από τον Ραφίκ Τζιμπούρ, ενώ ο Μασάντο ξεκίνησε βασικός. Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να βρουν ρυθμό, ενώ αρκετά ήταν τα λάθη στην μεσαία γραμμή.


Το θέαμα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, ενώ καθαρές ευκαιρίες δεν υπήρξαν μέχρι το 22', εκτός από μερικά σουτ από Μανιάτη και Μήτρογλου, αλλά και κάποιες καλές στιγμές από τους παίκτες του Πανθρακικού, όπου κόβονταν την τελευταία στιγμή από Μανωλά και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Στο 22' ο Βαϊρουά έκανε ένα δυνατό σουτ από μακριά, αλλά ο Κάρολ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Από αυτό το σημείο και μετά, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να... "ξυπνούν" και μια ασίστ του Μανιάτη έφερε το πρώτο γκολ του Μήτρογλου, ο οποίος με υπέροχη ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το 1-0 στο 27'. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, απέφυγε τον τερματοφύλακα με κεφαλιά και με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ από πλάγια θέση, άνοιξε το σκορ για το Θρύλο.

Μήτρογλου και Μανιάτης δεν σταμάτησαν εκεί και συνέχισαν την εξαιρετική τους συνεργασία. Ο εκ των αρχηγών των ερυθρόλευκων έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο "πιστολέρο" έκανε κεφαλιά ψαράκι και στο 40' έγραψε το 2-0 για την ομάδα του. Μ' αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και ενώ η πρόκριση είχε κριθεί, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πάτησαν... φρένο. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάποιο άγχος και παίζοντας πλέον ελεύθερα, δημιούργησαν ευκαιρίες για να μειώσουν το σκορ. Απέναντί τους όμως βρήκαν τον... Κάρολ, ενώ ήταν και άστοχοι.

Στο 53' και στο 63' ο Πανθρακικός απείλησε την ερυθρόλευκη εστία με κεφαλιά και σουτ, όμως και στις δύο περιπτώσεις έδιωξε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ενώ στο 67' ο Μίνγκας βγήκε μόνος του αλλά αστόχησε από πολύ ευνοϊκή θέση. Ο Πανθρακικός τελικά κατάφερε να σημειώσει το γκολ της... τιμής στο 83ο λεπτό. Ο Παπάζογλου τράβηξε εντός περιοχής τον Λουσέρο, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Παπαδόπουλος το μετέτρεψε σε γκολ, κάνοντας το 1-2. Ο Κάρολ λίγο έλειψε να το αποκρούσει, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού ήταν πολύ δυνατό.

Τα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ 8-3.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Βαϊρουά (66’ Καθάριος), Καστσελάν, Σερφά, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78’ Νουκ), Παπαδόπουλος, Τζάνης (48’ Μίνγκας).

Στον πάγκo: Αθανασιάδης, Μελίσσης, Ντιόγκο, Στάθης.

Ολυμπιακός (Βίκτορ - Νικοπολίδης): Κάρολ, Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46’ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα (73’ Μοδέστο), Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65’ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Αμπντούν, Τζιμπούρ.

Πανθρακικός - Ολυμπιακός 1-2 (Παπαδόπουλος 83... από kokoretsi
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ