2013-04-28 20:11:52
Φωτογραφία για Ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Ζανέτι!-Φόβοι για απόσυρση
Ο Χαβιέρ Ζανέτι υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Παλέρμο και κινδυνεύει να μείνει για 6-8 μήνες εκτός δράσης. Φόβοι για τέλος της καριέρας του.

H κακοδαιμονία των τραυματισμών για την Ίντερ του Αντρέα Στραματσόνι συνεχίστηκε για μία ακόμα αγωνιστική, με σοβαρό "θύμα" αυτή τη φορά τον Χαβιέρ Ζανέτι.

Ο ιστορικός αρχηγός των "νερατζούρι" και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας των Μιλανέζων ακόμα και στα 39 του χρόνια, τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην Παλέρμο στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα", και αμέσως αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο τραυματισμός του καπιτάνο της Ίντερ έγινε στον αχίλλειο τένοντα ύστερα από μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Σαλβατόρε Αρόνικα, ενώ σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση, πρόκειται για ρήξη στον αχίλλειο τέντονα.

"Εάν είναι όντως ρήξη στον αχίλλειο τένοντα είναι δύσκολο να επιστρέψει στα γήπεδα", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως ο παίκτης οδεύει στο 40ο έτος της ζωής του δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο τραυματισμός αυτός να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του.


Προκειμένου να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο χρειάστηκε φορείο, ενώ τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Στσελότο κρατούσε τα μαλλιά του μη μπορώντας να πιστέψει το τι του συνέβη.

Το "Νο 4" της Ίντερ δεν είναι πάντως διατεθειμένος να τα παρατήσει, αν κρίνουμε από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε στα ιταλικά ΜΜΕ: "Αισθάνθηκα πόλύ μεγάλο πόνο. Δεν ξέρω εάν με ακούμπηκε κάποιος, αλλά θα το ξεπεράσω και αυτό".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο Ζανέτι θα έχουν γίνει γνωστά εντός της ημέρας, με τον Αργεντίνο μεσοαμυντικό να αναμένεται να επιστρέψει στο Μιλάνο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Η προηγούμενη φορά που ο άσος της Ίντερ είχε υποστεί μυικό τραυματισμό ήταν στις 28 Αυγούστου 2005 κόντρα στην Τρεβίζο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα του "Ρέντσο Μπαρμπέρα" ο Ζανέτι αγωνίστηκε φορώντας περιβραχιόνιο που του είχε δώσει πριν λίγες ημέρες ο Πάπας Φραγκίσκος Α' τον οποίο είχε συναντήσει με την οικογένειά του στο Βατικανό.

"Είναι γνωστή η αξία του αρχηγού και το να τον χάσουμε αυτή τη στιγμή είναι κάτι δύσκολο και απίστευτο για μας.

Δεν μπορώ ούτε καν να σχολιάσω τον τραυματισμό του", δήλωσε μετά την ήττα με 1-0 από την Παλέρμο ο προπονητής των Μιλανέζων, Αντρέα Στραματσόνι.

"Θέλω να στείλω τις ευχές μου στον Ζανέτι, είναι ένας παίκτης που έχει γράψει ιστορία", ήταν τα λόγια του τεχνικού της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Αργεντίνου μετά το τέλος του αγώνα της δικής του ομάδας με την Τορίνο.

Λίγη ώρα μετά την είδηση του τραυματισμού του Ζανέτι (ίδιος ακριβώς τραυματισμός με αυτόν του άσου του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, μία εβδομάδα νωρίτερα), ο άσος της Φιορεντίνα, Τζουζέπε Ρόσι, έσπευσε να δώσει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφό του, γράφοντας στη σελίδα του στο Twitter.

"Γερά μεγάλε Χαβιέρ Ζανέτι".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ