2013-04-28 13:35:04
Φωτογραφία για Αλλαγές στη δημόσια διοίκηση; Ναι, με τη  δύναμη του παραδείγματος
Γράφει ο “Πετραίος”

Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα σείεται από τα σχεδιαζόμενα για τη δημόσια διοίκηση. Θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, θα μεταταχτούν, θα αξιολογηθούν, θα καταργηθούν οργανικές θέσεις, θα γίνει αναδιάρθρωση υπηρεσιών και οργανογραμμάτων με στόχο ένα μικρό και ευέλικτο χωρίς σπατάλες δημόσιο και παράλληλα φιλικό στον Έλληνα πολίτη.

Ωραία, πάρα πολύ ωραία ακούγονται όλα αυτά και φυσικά δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα; Γιατί τόση φασαρία; Μα φυσικά το πρόβλημα είναι στην απόσταση προθέσεων, λόγων και πράξεων. Με άλλα λόγια δεν τους εμπιστευόμαστε. Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι θα εφαρμόσουν αξιοκρατικές διαδικασίες; Ποιός πιστεύει ότι οι κρίνοντες που θα στελεχώσουν τις επιτροπές κρίσεων θα είναι ειδήμονες, δίκαιοι, αντικειμενικοί και όχι «βαλτοί» από τα κόμματα και δεν θα επηρεάζονται από το «χρώμα» των υπαλλήλων; Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η βαθειά ριζωμένη ρουσφετολογική νοοτροπία και κομματοκρατία θα εξαλειφτούν μαγικά εν μία νυκτί; Κανείς, ή αν προτιμάτε σχεδόν κανείς !!! Οπότε τι κάνουμε ; Προχωρούμε χωρίς την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης και «ό γέγονε γέγονε» ή δεν κάνουμε τίποτα και «όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν;»


Υπάρχει λύση; Φυσικά υπάρχει λύση και την έχει η τρι-κομματική κυβέρνηση.

Να αρχίσει όλα τα σχεδιαζόμενα από τα του οίκου τους.

1)Βουλή: Πόσοι βουλευτές χρειάζονται; (όχι πάνω από 100 - 120, αναλογικά με άλλα κοινοβούλια άλλων δημοκρατιών). Φυσικά, αυτό θα αποφασιστεί τώρα και θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Πόσοι υπάλληλοι χρειάζονται; ποιοί είναι οι ακατάλληλοι, πόσες υπηρεσίες πρέπει να καταργηθούν να συγχωνευτούν να αναδιοργανωθούν;

2) Προεδρία της Δημοκρατίας, επίσης «σκανάρισμα»

3) Μέγαρο Μαξίμου, μία από τα ίδια, και

4) Τα μαγαζιά τους. Τα κόμματά τους. Πόσοι είναι αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες; πόσους κρατικοδίαιτους στεγάζουν; πόσους χρειάζονται; τι έργο προσφέρουν; κλπ κλπ.

Το τι σπατάλη θα αποκαλυφθεί το φανταζόμαστε. Ενοίκια, αυτοκίνητα, μετακινήσεις, ταξίδια , τηλέφωνα, λειτουργικά έξοδα, άλλα προνόμια, υπερωρίες, επιτροπές, ιδιαιτέρες, φρουροί, υπεράριθμοι, κοπανατζήδες, επίορκοι, ημέτεροι, κομματικοί, και ..και.. και ….ων ουκ έστι αριθμός.

Ας ξεκινήσουν λοιπόν από εδώ και ας εφαρμόσουν τις εξαγγελίες τους πρώτα, στα του οίκου τους. Ας δώσουν το παράδειγμα πρώτα οι ίδιοι και στη συνέχεια, «σκούπα» σε όλο το δημόσιο. Τότε, όλοι θα επικροτήσουμε και το κυριότερο, θα τους πιστέψουμε και θα τους εμπιστευθούμε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ