2013-04-28 11:12:12
Φωτογραφία για ΛΟΥΚΑΣ : ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ repeat Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ικανό να ανέβει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Τζαμόν Λούκας όπως δήλωσε στο "sport-fm.gr".

«Φυσικά και μπορεί να τα καταφέρει», τόνισε ο γκαρντ της Εφές.

Το έκανε πέρυσι, μπορεί να το επαναλάβει και φέτος… Ο Τζαμόν Λούκας παρά την εμφανή απογοήτευσή του για την ήττα της Εφές από τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τις πιθανότητες της παλιάς του ομάδας να πετύχει το... repeat.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως… έκανε απλώς τη δουλειά του και δεν είχε κανένα αίσθημα εκδίκησης απέναντι στους ερυθρόλευκους, που προ διετίας τον είχαν θεωρήσει «περιττό».

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Τζαμόν Λούκας στην εκπομπή «Μπάλα δεν είναι μόνο μία» :

-Φτάσατε πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά δεν τα καταφέρατε. Ποιες είναι οι αιτίες;

«Ο Ολυμπιακός πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια, ενώ εμείς ήμασταν άστοχοι στο δεύτερο ημίχρονο. Όντως, φτάσαμε κοντά, αλλά είχαμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα. Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και ξέρουν πώς να παίζουν στο γήπεδό τους. Το πλεονέκτημα έδρας τούς βοήθησε πολύ. Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».


-Έπαιξε ρόλο στον αποκλεισμό σας και η τύχη; Ο Μπάρατς και ο Φάρμαρ τραυματίστηκαν στον πέμπτο αγώνα, ο Βούγιατσιτς έμεινε στην Κωνσταντινούπολη και είχατε τρεις βασικούς παίκτες μείον στο rotation σας «Σίγουρα έπαιξε ρόλο, αλλά όποιος μπαίνει πρέπει να δίνει τα πάντα σε μία ομάδα. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα προβλήματα σαν δικαιολογία. Χάσαμε ένα κρίσιμο παιχνίδι, είμαστε απογοητευμένοι, αλλά οφείλουμε να προσηλωθούμε πλέον στο τουρκικό πρωτάθλημα».

-Στο πέμπτο ματς δεν καταφέρατε να περιορίσετε τον Βασίλη Σπανούλη όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Ήταν αυτός ένας ακόμη λόγος για την ήττα;

«Δεν ανησυχούσαμε τόσο για τον Σπανούλη. Ξέρουμε πως είναι μεγάλος παίκτης και θα έβαζε τους πόντους του. Έπρεπε να προσέχουμε περισσότερο τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού. Δυστυχώς αρκετοί από αυτούς μας έκαναν ζημιά, είτε με καλάθια, είτε με επιθετικά ριμπάουντ ή καλές άμυνες. Αυτό ήταν το πρόβλημα κι όχι ο Σπανούλης, για τον οποίο ξέρουμε καλά τι μπορεί να καταφέρει».

-Έκανες εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Είχες ως έξτρα κίνητρο να αποδείξεις στον Ολυμπιακό πως έκανε λάθος που σε άφησε να φύγεις πριν από δύο χρόνια;

«Όχι, δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό απέναντι στον Ολυμπιακό. Πέρασα καλά χρόνια στην Ελλάδα με το Μαρούσι και τον Ολυμπιακό. Εγώ ήθελα να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου σε αυτή τη σειρά. Δυστυχώς όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρουμε την πρόκριση».

-Και τώρα στο Final 4, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης… Τι βλέπεις;

«Κανείς δεν έχει πλεονέκτημα σε αυτό το Final 4. Δεν υπάρχει ομάδα που να ξεχωρίζει τόσο από τις υπόλοιπες. Όλα είναι πιθανά».

-Μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει το repeat και να επαναλάβει την περσινή επιτυχία;

«Φυσικά και μπορεί να το κάνει! Το κατάφερε πέρυσι, όταν κανείς δεν πίστευε και δεν περίμενε πως θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο. Μπορεί να τα καταφέρει και πάλι».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ