2013-04-28 07:12:07
Φωτογραφία για Εκραύγασαν οὖν ἐκεῖνοι· ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτὸν..
Η "απολογία" μας για το εργασιακό

Του Γ.Αντωνιάδη

Απόστρατος Αξκός Οικονομολόγος

Και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και ψηφίζεται το περίφημο νομοσχέδιο για το εργασιακό των αποστράτων (για το μερίδιο που αναλογεί στο Σύνδεσμο μας, το αφήνουμε στην κρίση αυτών, που παρακολουθούν την απο 2ετίας δράση μας για το θέμα, παραπέμπουμε στις δηλώσεις του αρμοδίων κ.κ. υφυπουργού και εισηγητή και σε αυτούς που εκτιμούν πως το συγκεκριμένο ν/σ θα τύχει θετικών αποτελεσμάτων στο εργασιακό των συναδέλφων). Παράλληλα όμως, η τροπολογία που κατατέθηκε από κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό, αυτό όμως δεν εμπόδιασε τους "καλοπροαίρετους" να (ξανα)αναδείξουν το θέμα, ως προς την ορθότητα της επιχειρηματολογίας και την εμμονή μας  για τους αυτοαπασχολουμένους (όλα για τους....γιατρούς, όπως εγραψε και κάποιος συνάδελφος(?).

Αλήθεια , έχουμε άραγε αναρωτηθεί τι επιζητούμε? Ή πετάμε φωτοβολίδες, έτσι, για την εύκολη "κριτική" ?Στο πλαίσιο εναρμόνισης εργασιακών καθεστώτων συνταξιούχων  του ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα, θα ζητούσαμε ουσιαστικά να αλλάξει κατι που ισχύει απο το 1999 (τουλάχιστον περίοδος παχέων αγελάδων για τη χώρα μας).? Εν ολίγοις, θα ζητούσαμε για έναν συνταξιούχο του Δημοσίου (π.χ. ενα συνταξιούχο βουλευτη με μηνιαία αποζημιωση 3500 ευρω) να εργασθεί στο δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα (με τα ποσοστά ανεργιας να εχουν ξεπεράσει το 30% και πολλοί εξ αυτων των ανέργων, να είναι και μέλη των οικογενειών μας) ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ στις συνταξιμες αποδοχές του? Πολύ ωραία και τι παγκόσμια πρωτοτυπία!!!! Ίσως έτσι θα αποκαταστούσαμε και το περί "δικαίου αίσθημα" για τη δύσμοιρη.αδικημένη και κυνηγημένη αυτη γενιά, των πολτικών μας  . Και αφου ο κάθε φορέας που εκπροσωπεί αποστράτους είχε και έχει τη δυνατότητα, να συναντηθεί με κομματα και πολιτικους αρχηγούς, γιατί δεν "εγχείριζε" μια παραπλήσια τροπολογία με πλήρη εξαίρεση όλων των συνταξιούχων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (τουναντίον βέβαια, "εγχείρισαν" την δικιά μας)? Μήπως γιατι θα στερείτο "λογικής" επιχειρηματολογίας ?(να υπενθυμίσουμε μόνο πως ο αυτοπασχαλούμενος επενδύει ίδια κεφάλαια, δεν είναι κατ αναάγκη ιατρός,δικηγόρος και οικονομολόγος και δεν προτίθεται να καταλάβει θέση καποιου ανέργου -ενώ η επιχειρηματολογία του ν.3865/2010 και των αρμοδίων υπουργών εκείνης της εποχής, επικαλείτο ως "πρόκληση" την παράθεση συναφών αιτημάτων μπροστα στα ψηλά νουμερα της ανεργίας, ανεξαρτήτως των qualifications των "υποψηφίων" εργαζομένων).

Εκτός αν αυτό που ζητούμε είναι η εξαίρεση μόνο των αποστρατων. Και πάλι περίφημα και συμφωνουμε απόλυτα και εμείς. Υπάρχει όμως καποιος εξ ημών που πιστεύει πως θα περνούσε μια τέτοια τροπολογία? Μια τροπολογία όπου η εναρμόνιση καθεστώτων θα πήγαινε "περίπατο" και θα δημιουργούσε ανισότητες στο καθεστώς απασχόλησης των συνταξιούχων (στρατιωτικοί απέναντι στους υπολοίπους, αν και αποδεδειγμένα οι απόστρατοι έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις στη σύνταξή τους...) Και πως αλήθεια θα γνωμοδοτούσε το Ελεγκτικό Συνέδριο επί αυτού?  'Η μήπως έχουμε διαπιστωσει την "καλή διάθεση" των κυβερνώντων , που θα ...ξεπερνούσαν ολα τα εμπόδια και θα υπερψήφιζαν μια συναφή τροπολογία?

Εδω τις τροπολογίες για την κατάργηση των διπλων μειώσεων του ν.4093/2012 ΔΕΝ αποδεχθηκαν..........  Ας είμαστε ρεαλιστές και προσγειωμένοι στην δυσάρεστη πραγματικότητα των καιρών μας αλλά και του τόπου μας.

Καλό άθλημα η "αμθρωποφαγία" και ανθίζει στην εποχή μας (κοινωνικός κανιβαλισμός) , αλλά δυστυχώς για κάποιους δεν έχει ενταχθεί στα Ολυμπιακά αθλήματα.....Παρόλα αυτά, τους αφιερώνω προσωπικά  το παρακάτω βίντεο και τους ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας μου....

Όσο για τους αγαπητούς συναδέλφους που με διαπόμπευσαν δημόσια καταγράφοντας ανακρίβειες και ψεύδη, για την τροπολογία μας, θα περιμένα να προχωρήσουν και να με αποκαταστήσουν ΚΑΙ δημόσια.....Δεν το έπραξαν και λυπάμαι αφάνταστα για αυτο.Ο καθένας μας όμως κρίνεται από τις πράξεις και τα γραφόμενα-λεγόμενά του.......

Σας ευχαριστω Πολυ και Καλή  Ανάσταση σε όλους και πρωτίστως στην Πατρίδα μας.

http://www.apofoitoissas.gr/articles/1153--m-.html
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ