2013-04-27 17:59:19
Φωτογραφία για Για «ασύστολα ψεύδη» κατηγορεί ΗΠΑ και Βρετανία Σύρος υπουργός
Οι δηλώσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία αποτελούν «ασύστολα ψεύδη», δήλωσε σήμερα ο Σύρος υπουργός Ενημέρωσης Ομράν 'Αχεντ αλ-Ζουάμπι στη ρωσική τηλεόραση RT.

"Οι δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και της βρετανικής κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν ασύστολα ψεύδη», τόνισε ο σύρος υπουργός στη συνέντευξή του, η οποία μεταδόθηκε στ' αγγλικά στην ιστοσελίδα του RT.

"Θα πω για μια ακόμα φορά ότι η Συρία δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ χημικά όπλα όχι μόνο γιατί σέβεται τη διεθνή νομοθεσία, αλλά επίσης για ανθρωπιστικούς και ηθικούς λόγους», τόνισε ο αλ-Ζουάμπι.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το λόμπι κατά του 'Ασαντ στον ΟΗΕ χρησιμοποιεί το φόβο των χημικών όπλων ως ένα νέο μέσο πολιτικής και οικονομικής πίεσης προς τη συριακή κυβέρνηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε χθες λόγο για «αυξανόμενες αποδείξεις» όσον αφορά τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν για πρώτη φορά προχθές ότι το συριακό καθεστώς έχει πιθανώς κάνει χρήση χημικών όπλων, ωστόσο υπογράμμισαν ότι οι πληροφορίες τους δεν είναι αρκετές ώστε να βεβαιώνουν ότι η Δαμασκός υπερέβη «την κόκκινη γραμμή» που έχει χαράξει η Ουάσινγκτον.

Καθημερινή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ