2013-04-27 17:24:08
Φωτογραφία για ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... 3ΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΕΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Σαν σήμερα στις 27 Απριλίου 1975 ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ και έκανε το σημαντικότερο βήμα για να κατακτήσει ένα από τα πιο περιπετειώδη πρωταθλήματα της ιστορίας του.

Το απίστευτο γκολ του Πέτρου Καραβίτη στο 6ο λεπτό του ντέρμπι στο παλιό Καραϊσκάκη, έβαλε τις βάσεις για τον ερυθρόλευκο θρίαμβο, τον οποίο ολοκλήρωσαν ο Μιχάλης Κρητικόπουλος στο 47’ και ο Κώστας Δαβουρλής στο 72’ με πέναλτι (οι τρεις σκόρερ απεικονίζονται στη φωτογραφία του "sportday.gr" που παρουσιάζει το θέμα και σας μεταφέρουμε, η οποία τραβήχθηκε λίγο μετά τη λήξη εκείνου του ντέρμπι). Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός αποσπάστηκε δύο βαθμούς από την «Ένωση» και έκανε το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Το πρωτάθλημα του 1974-75 ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα της ιστορίας, παρότι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε κάκιστη πορεία από την αρχή και δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκησή του. Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί, μαζί με τον ΠΑΟΚ, αλλά νωρίς-νωρίς έδειξαν τη δύναμή τους ο Εθνικός και η ΑΕΚ, η οποία είχε ξοδέψει πολύ χρήμα στις μεταγραφές, με σημαντικότερη αυτή του Χρήστου Αρδίζογλου από τον Απόλλωνα. Με πρόεδρο τον Λουκά Μπάρλο πια, η «Ένωση» έβαζε τις βάσεις για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ομάδας της ιστορίας της.


Ο Ολυμπιακός, πάλι, πήρε τον τίτλο μάλλον από... κεκτημένη ταχύτητα. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν πτοήθηκαν από τη διοικητική περιπέτεια που περνούσε από το ξεκίνημα του 1975, όταν ο Νίκος Γουλανδρής αποχώρησε από την προεδρία του, απηυδισμένος από την γκρίνια του κόσμου. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, αχόρταγοι από τους τίτλους, ήθελαν να βλέπουν και υπερθέαμα σε κάθε ματς και δεν ανεχόταν κάποιες (λίγες) γκέλες, κυρίως ισοπαλίες (μια και η ήττα σε όλη τη χρονιά ήταν μία, αυτή στην Τούμπα). Πιο πολύ, όμως, δεν άντεχαν να βλέπουν στον πάγκο τον Λάκη Πετρόπουλο. Λόγω του «πράσινου» παρελθόντος του! Κι ας ήταν ο δημιουργός της σπουδαίας ομάδας που είχε κατακτήσει τους τίτλους με ρεκόρ που αντέχουν μέχρι σήμερα!

Ο σπουδαίος προπονητής δεν άντεξε και τα βρόντηξε μετά το 1-1 στην Καστοριά, στις αρχές Απριλίου. Με υπηρεσιακή διοίκηση και προπονητή τον πιστό στρατιώτη του, Γιώργο Δαρίβα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε όχι μόνο το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο εκείνη τη χρονιά. Θα αργούσε αρκετά, όμως, να ξανανιώσει εύρωστος και δυνατός...
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ