2013-04-27 07:32:03
Φωτογραφία για Γ. Πατούλης: Να αποπεμφθεί η Σκοπούλη!
Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στον Real FM και στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου σχετικά με την σκληρή ανακοίνωση του ΙΣΑ, κατά της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη. «Βλέπουμε μια υφυπουργό, η οποία εντελώς προσβλητικά χθες, έκανε σαν να μην γνώριζε για το έγκλημα, την ερώτηση στον πρωθυπουργό, τι θα γίνει γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια», τόνισε αρχικά στην τοποθέτηση του ο κ. Πατούλης και στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τον Ιατρικό Σύλλογο, στην σκληρή ανακοίνωση: «Κι εμείς εξοργιστήκαμε ιδιαίτερα γιατί την κ. Σκοπούλη την είχαμε ενημερώσει από το καλοκαίρι ότι εφόσον έχει αναλάβει το κομμάτι της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να κάνει κάτι στο επίπεδο του συντονισμού των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων που σχετίζονται με τον εμβολιασμό και σύγχρονος να δώσει εμβόλια γιατί υπάρχει έλλειψη. Τότε η κυρία Σκοπούλη, χωρίς να κάνει τίποτα από τα δύο, απάντησε και μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα αλλά και από άλλα μέσα ενημέρωσης, εμβόλια υπάρχουν, γίνονται νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας στα δημοτικά ιατρεία και στα ΠΙΚΠΑ»
. Όπως εξήγησε ο κ. Πατούλης, «Όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι τα νοσοκομεία δεν είχαν καμία σχέση και καμία ιδέα καθώς σχετίζονται με την θεραπεία και όχι με την πρόληψη και τους εμβολιασμούς, τα δημοτικά ιατρεία λειτουργούν με εθελοντές και δεν ήξερε κανένας δήμος τίποτα, και βεβαίως το ίδιο συνέβαινε και στα κέντρα υγείας». «Η Κυρία Σκοπούλη, είχε ενημερωθεί, γνώριζε, δεν έκανε τίποτα και σήμερα μπορεί χιλιάδες παιδιά να μην έχουν εμβολιαστεί η να μην εμβολιαστούν. Είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση γι αυτό ζητάμε την αποπομπή της κ. Σκοπούλη από την κυβέρνηση», τονίζει χαρακτηριστικά. Ακόμα, ο κ. Πατούλης, σχολίασε ότι «η καλύτερη δυνατή ενέργεια που θα έκανε ως πολιτικός η κ. Σκοπούλη, θα ήταν να δώσει την θέση της σε κάποιον άλλον, σχετικό, ορεξάτο και με περισσότερη ευαισθησία στα θέματα αυτά».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το 2012 έχει επισημάνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία στη χώρα, εξαιτίας της αδυναμίας της Πολιτείας να διασφαλίσει τον εμβολιασμό χιλιάδων ανασφάλιστων παιδιών, αλλά και απόρων πολιτών, μεταναστών και ευπαθών ομάδων, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης εμβολίων.

Τις επισημάνσεις μας αυτές επιχείρησε το Νοέμβριο του 2012 να τις διαψεύσει η Υφυπουργός Υγείας κα Φ. Σκοπούλη, υποστηρίζοντας τότε ότι αφενός υπήρχε επάρκεια εμβολίων για τους ανασφάλιστους και άπορους, αφετέρου ότι εμβολιασμοί ανασφάλιστων γίνονταν στις δημόσιες δομές υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με υπεύθυνο τρόπο είχε επανειλημμένα καλέσει την κα Υφυπουργό να μας προσδιορίζει σε ποιες δημόσιες δομές υγείας διατίθεντο εμβόλια και γίνονταν εμβολιασμοί, τονίζοντας της ότι η δημόσια υγεία είναι σοβαρή υπόθεση και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή επικοινωνιακή πολιτική.

Βλ.:

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1861-o-isa-enhmerwnei-anasfalistous-paidikous-emboliasmous-dhmosia-nosokeia-kentra-ygeias-dimotika-poliatreio-xwras.html

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1875-apo-erevna-isa-kanena-emvolio-den-exei-diatethei-gia-anasfalistous-polites-se-kentra-ygeias-se-dhmous-para-anakriveis-isxirismous-skopouli.html

http://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/arxeio-syndikalistiko/1920-apantisi-yyka-emvoliasmoi.html

Φυσικά η κα Σκοπούλη ποτέ δεν απάντησε, μέχρι χθες, όπου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παραδέχθηκε όσα η ίδια διέψευδε. Ότι δηλαδή υπάρχει έλλειψη εμβολίων για τα ανασφάλιστα παιδιά της χώρας.

Μετά από την τοποθέτηση της αυτή, θεωρούμε πως είναι αναγκαία είτε η παραίτησή της, είτε η απομάκρυνση της από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, γιατί η παραμονή της σε αυτή την υπεύθυνη θέση, βλάπτει σοβαρά τη δημόσια υγεία.

Η κα Σκοπούλη είναι υπεύθυνη γιατί εδώ και πολλούς μήνες παραμένουν αποκλεισμένα από τον εμβολιασμό χιλιάδες ανασφάλιστα παιδιά. Αλλά και για το γεγονός ότι ποτέ δεν συντόνισε και δεν έβαλε τους επιστημονικούς κανόνες στους δεκάδες επιστημονικούς φορείς και τις εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να καλύψουν το κενό της Πολιτείας, ώστε οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούν, να γίνονται με κανόνες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, καθώς και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των ατόμων που εμβολιάζονται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην Προάσπιση της Υγείας των πολιτών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.), ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, αντιστέκεται, σε όσους με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Παράλληλα, θέτει ως πρωταρχικό του στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς φορείς, συναδέλφους, αλλά και απλούς πολίτες. Ο Ι.Σ.Α. δεν επιθυμεί καμία σύγκρουση με κανέναν Σύλλογο ή φορέα από το χώρο της Υγείας. Αντίθετα πιστεύουμε και επενδύουμε πολλά στη συνεργασία και ενότητα όλων των φορέων και συλλόγων που εκπροσωπούν το ιατρικό σώμα.

Όλες οι προσπάθειες του Ι.Σ.Α.

υπηρετούν την αναζήτηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του συστήματος δημόσιας υγείας της Πατρίδας μας, καθώς και την αποτελεσματική υγειονομική θωράκιση όλων των πολιτών, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, αλλά καιθέτουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τα προβλήματά του,

γι αυτό και τυγχάνουν τόσο της θετικής αποδοχής των τοπικών κοινωνιών.

Ο Ι.Σ.Α. πέτυχε με τις δράσεις και τις συνεργασίες που ανέπτυξε τους προηγούμενους μήνες, να φέρει μπροστά τα ζητήματα της υγείας.

Να τα αναδείξει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο Ι.Σ.Α. ήταν αυτός που με τις δράσεις και πρωτοβουλίες του μεταξύ άλλων:

Ανέδειξε πρώτος το ζήτημα του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων ανασφάλιστων συμπολιτών μας από τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και την φαρμακευτική περίθαλψη.Ανέδειξε το πρόβλημα που συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία η έλλειψη εμβολίων για χιλιάδες παιδιά ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.Θέτει διαρκώς στην επικαιρότητα το ζήτημα της μη έγκαιρης αποπληρωμής των ιατρικών αμοιβών, για τους συναδέλφους μας που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε στον ΕΟΠΥΥ, είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας.Δημιούργησε , σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από το οποίο παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας από δεκάδες εθελοντές γιατρούς- μέλη μας, καθώς και φάρμακα σε χιλιάδες ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας.Πέτυχε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει χιλιάδες ανώνυμους συμπολίτες μας και να συγκεντρώσει πάνω από 400.000 φάρμακα, τα οποία διατίθενται για να καλύψουν τις ανάγκες σε φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων συνανθρώπων μας. Ανέδειξε τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν δεκάδες ακριτικά νησιά και περιοχές της χώρας μας , σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους. Ενώ ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για αποστολή φαρμακευτικού υλικού που θα κάλυπταν τις ανάγκες των αγροτικών ιατρείων.Ανέδειξε πρώτος την προσπάθεια που κάνει η γειτονική Τουρκία να εκμεταλλευθεί την αδιαφορία των αρμόδιων αρχών και να υποκαταστήσει το ελληνικό κράτος στον τομέα της υγείας στο χώρο του Αιγαίου ( με το πλωτό νοσοκομείο , με τη λειτουργία μεγάλων ιατρικών κέντρων απέναντι από τα νησιά μας που προσφέρουν με φθηνές τιμές υπηρεσίες υγείας στους ακρίτες μας).

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, επενδύοντας στην ενότητα του Ιατρικού κόσμου.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης πως σκοπός της Διοίκησης του Ι.Σ.Α. η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και η προάσπιση της Υγείας και της Ζωής του κάθε συνανθρώπου μας που μας έχει ανάγκη.

Αυτός είναι ο ρόλος του γιατρού και αυτόν υπηρετούμε.

Μαζί συνεχίζουμε - όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας.

www.markos.tv
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ