2013-04-25 21:34:04
Φωτογραφία για Πυροσβεστήρες… να φάνε και οι κότες στον δήμο Ξάνθης!
Με καταγεγραμμένη τη σθεναρή άρνηση της αντιπολίτευσης να ψηφίσει τον προϋπολογισμό για την προμήθεια πυροσβεστήρων για τις ανάγκες των κτηρίων του δήμου Ξάνθης εγκρίθηκε... η σχετική εισήγηση το μεσημέρι της Πέμπτης από το δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτή ο δήμος Ξάνθης προτίθεται να δαπανήσει 5.100 ευρώ για την αγορά πυροσβεστήρων, με την αντιπολίτευση ωστόσο να ζητά περαιτέρω διευκρινήσεις και πληροφορίες σχετικά με αυτή τη δαπάνη. Μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με του που έχουν πάει οι πυροσβεστήρες που έχουν τα κτήρια του δήμου, καθώς και ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των νέων πυροσβεστήρων που θα αγοραστούν ώστε να δικαιολογηθεί το ποσό των 5.100 ευρώ.

Όπως επισήμανε ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, στα κτήρια του δήμου υπάρχουν ήδη πυροσβεστήρες και έτσι έχουν λάβει σχετική άδεια πυροπροστασίας. «Που πήγαν οι πυροσβεστήρες; Έχουν χαθεί; Και εάν έχουν χαθεί ποιος ευθύνεται και ποιος ήταν αυτό που όφειλε να τους προσέχει;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος, ενώ από τη μεριά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρίστος Πούλιος ζήτησε να επανέλθει εκ νέου το θέμα προς συζήτηση με πιο σαφή εισήγηση.


«Το ποσό των 5.100 ευρώ θεωρείτε ότι είναι υπέρογκο για τέσσερα αθλητικά γήπεδα που έχουμε στον δήμο;» ανέφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Μπένης, με τον κ. Πούλιο να απαντά πως «είναι και πολύ λίγο εάν οι εγκαταστάσεις ήταν καινούργιες. Εδώ οι εγκαταστάσεις προϋπάρχουν και έχουν μέσα πυροσβεστήρες και για αυτό πρέπει η εισήγηση να είναι πιο σαφής».

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος τα κτήρια του δήμου λειτουργούν με σχετικές άδειες πυροπροστασίας τις οποίες έχουν λάβει μετά από ελέγχους. «Εάν δεν υπήρχαν οι πυροσβεστήρες δεν θα είχαν τα κτήρια αυτές τις άδειες» σημείωσε ο κος Αγκόρτσας, με τον κ. Μπένη να αναφέρει πως αρκετοί από τους πυροσβεστήρες έχουν λήξει και πρέπει να αντικατασταθούν, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέφερε πως πρόκειται για προϋπολογισμό και το τελικό κόστος θα προκύψει μετά από την κατάθεση προσφορών.

Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι σχολίασαν πως στη σχετική εισήγηση δεν γίνεται μνεία σε αναγόμωση πυροσβεστήρων ή άλλα μέτρα πυρασφάλειας αλλά μόνο σε προμήθεια και εγκατάσταση πυροσβεστήρων.

thrakitoday.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ