2013-04-25 21:00:10
Φωτογραφία για Tραγική ειρωνία: Ο Τσίρκας έπεσε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από την Τράπεζα που είχε κατηγορηθεί ότι λήστεψε
Ειρωνία της τύχης! Ο Τσίρκας σκοτώθηκε λίγα μόνο μέτρα μακριά από την Αγροτική Τράπεζα στην οδό Ανθείας στα Ζαρουχλεϊκα όπου, κατά τις τότε ανακοινώσεις της Αστυνομίας, κατηγορήθηκε ότι είχε επιτεθεί τον Αύγουστο του 2010 με σκοπό την ληστεία μαζί με άλλους συνεργούς του.

Ο Πάνος Τσίρκας αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο ενώ από την πρώτη στιγμή διατεινόταν ότι ήταν αθώος και ότι κακώς είχε κατηγορηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011

"Εξαρθρώθηκε, χθες (01-02-2011) το πρωί στην Πάτρα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, η οποία αποτελείτο από έξι (6) ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 21, 23, 24, 26, 26 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για σωρεία σοβαρών εγκληματικών πράξεων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση, είχαν διαπράξει απόπειρες ανθρωποκτονίας με βάρος επιχειρηματιών, ληστεία σε Τράπεζα της Πάτρας, διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία της Πάτρας, απόπειρες εκβίασης σε καρναβαλικά γκρούπ, ενώ έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι με κίνδυνο ζωής σε δυο ανθρώπους.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε ύστερα από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν ενωθεί και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπραξαν τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Δύο (2) απόπειρες ανθρωποκτονίας , που τελέσθηκαν, η μεν πρώτη την 18-11-2010 σε βάρος ημεδαπού άνδρα, με την χρήση μαχαιριού και ροπάλου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του παθόντα. Ο τελευταίος είχε αρνηθεί να ενδώσει σε απαίτηση της ομάδας για την καταβολή χρηματικού ποσού 50.000 ευρώ που όφειλε σε τρίτο για λογαριασμό του οποίου λειτουργούσαν. Η δεύτερη την 18-12-2010 σε βάρος ημεδαπού, με την χρήση πυροβόλου όπλου, που είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και η οποία αφορούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.Ένοπλη ληστεία , που συνέβη στα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου 2010 (30.08.2010) σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που εδρεύει στην οδό Ανθείας στην Πάτρα. Οι δράστες, κατά τη διάρκεια της ληστείας αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα της Τράπεζας. Στη ληστεία αυτή συμμετείχε και ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συλληφθεί.Τριάντα (30) διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία στην πόλη της Πάτρας, απ’ όπου αφαίρεσαν: κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία στην συνέχεια διέθεταν προς πώληση σε τρίτα άτομα και σε τιμές μικρότερες από την εμπορική τους αξία.Εννέα (9) απόπειρες εκβίασης μελών καρναβαλικών γκρουπ (σε καρναβαλικά στέκια της Πάτρας), με σκοπό το οικονομικό όφελος, οι οποίες απετράπησαν λόγω της σύλληψής τους.Εμπρησμό σε καρναβαλικό στέκι στην Πάτρα, που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Δευτέρας (21.02.2011), μέσα στο οποίο κοιμόντουσαν δύο άτομα, θέτοντας, με τον τρόπο αυτό, σε κίνδυνο την ζωή τους.

Στις έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των συλληφθέντων, αλλά και στα οχήματά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου ΚΑΛΑΖΝΙΚΩΦ, άνευ κοντακίου, κινέζικης προέλευσηςΤρεις (3) κοινοί πυροκροτητέςΔύο (2) γεμιστήρες με 11 και 14 φυσίγγια, αντίστοιχα των 7,62 mmΈνα (1) τεμάχιο ακαριαίου πυραγωγού σχοινιούΔιακόσια ενενήντα (290) φυσίγγια των 7,62 mmΔώδεκα (12) φυσίγγια των 32 mmΠέντε (5) φυσίγγια 38 specialΜία (1) κουκούλα full - faceΔιαρρηκτικά εργαλείαΔιάφορα αντικείμενα (ρολόγια χειρός, φωτογραφικές μηχανές κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.), των οποίων η προέλευση ερευνάται.Το χρηματικό ποσό των 850,00 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα όπλα απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και τυχόν ταυτοποίησή τους με άλλες έκνομες ενέργειες.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών".

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ