2013-04-25 15:03:47
Φωτογραφία για Αποσύρεται οριστικά και αμετάκλητα η διάταξη για τη μείωση στις συντάξεις του ΤΕΒΕ μετά τη θύελλα αντιδράσεων
Αποσύρεται τελικά έπειτα από τις αντιδράσεις η διάταξη για μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ κατά 35%.

Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε, ο κ. Βρούτσης αυτή η απόφαση ελήφθη, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνονταν στο 100%.

Αρχικά προέβλεπε ότι θα μειώνονταν έως 35% οι συντάξεις που θα καταβάλλονταν εφεξής σε μεγάλο μέρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το πιθανότερο σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.

Όπως τονίζει η ένωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ), αφού δεν θα επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο προκρίνεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού στους νέους συνταξιούχους αλλά και σε όσους προέρχονται από το πρώην ΤΕΒΕ.


Με επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων η ΓΣΕΒΕΕ ζητούσε "άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ".

"Με την απόφαση αυτή σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους. Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ", αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ και συμπληρώνει ότι "υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων".
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ