2013-04-25 12:37:03
Φωτογραφία για Αναζητείται ο δράστης της πριονισμένης καραμπίνας στο Αλιβέρι
Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σήμερα το πρωί, σε οικισμούς ROMA στο Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν συνολικά 116 αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Λάρισας και Μαγνησίας (45 αστυνομικοί στη Μαγνησία), ενώ κατασχέθηκαν όπλα - κλοπιμαία και έγιναν τέσσερις συλλήψεις.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ελέγχθηκαν 263 άτομα και 179 οχήματα, προσήχθησαν 16 Έλληνες ρομά (αρκετοί από το Αλιβέρι), ενώ συνελήφθησαν τέσσερις.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στον οικισμό αθιγγάνων Αλιβερίου αναζητείται ένας άνδρας στην παράγκα του οποίου βρέθηκε μια καραμπίνα με πριονισμένη την κάννη και το κοντάκι, ενώ κατηγορείται για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.


Από τους τέσσερις που συνελήφθησαν στους οικισμούς στη Λάρισα, οι δύο για παράβαση του νόμου περί όπλων, ο τρίτος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και ο τέταρτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και επτά ακόμη καταδικαστικές αποφάσεις, για τα αδικήματα των κλοπών, των διακεκριμένων κλοπών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αρπαγής ανηλίκου, της αποπλάνησης παιδιών, με συνολική ποινή φυλάκισης 90 μηνών και χρηματική ποινή 600 €. Τέλος, βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), οι περισσότερες από τις οποίες στον οικισμό Αλιβερίου.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 29 έρευνες σε κατοικίες, παρουσία τριών δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα (ένα δίκαννο και μία καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι) στον οικισμό του Αλιβερίου, 14 φυσίγγια, επτά μεταλλικά μέρη εκκλησιαστικών αντικειμένων (πολυέλαιος, καντήλι), χαλκός βάρους 7,2 κιλών, προερχόμενος από την καύση καλωδίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης βάρους 1,1 γραμμαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, παρόμοιες αστυνομικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν αμείωτα από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ