2013-04-25 11:39:03
Φωτογραφία για Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ μπλοκάρει τα δάνεια σε εταιρείες με μαύρη εργασία
Μπλόκο στη "μαύρη εργασία" βάζει η Τράπεζα Πειραιώς με την απόφασή της να μη χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με ανασφάλιστους και αδήλωτους εργαζομένους.

"Σήμερα παρά ποτέ η τράπεζα θεωρεί επιτακτική ανάγκη να υπερασπιστεί την πάγια αρχή της, που συνοψίζεται στη λέξη σεβασμός στην εργασία και στις σχέσεις με το συναλλακτικό της κοινό", σημείωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων και υπογράμμισε:

"Θα εντάξει στις προϋποθέσεις στήριξης και χρηματοδότησης κάθε είδους επιχειρηματικότητας, σε ατομική ή εταιρική βάση, όχι μόνο τα λογιστικά μεγέθη αλλά και την πιστή προσήλωση σε μία βασική αρχή: Καμία οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα πρέπει να θίγει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα".

Ο κ. Σάλλας χαρακτήρισε τη χθεσινή γενική συνέλευση την ιστορικότερη στην πορεία της τράπεζας, καθώς η Πειραιώς διατηρεί οριστικά τον ιδιωτικό της χαρακτήρα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίησή της θα διαθέτει ίδια κεφάλαια άνω των 9 δισ. ευρώ και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 14%.


Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ταγμένη υπέρ της σωτηρίας του τόπου και της ελληνικής οικονομίας, είπε, και ζήτησε από τους μετόχους να εγκρίνουν ψήφισμα που θα αποτελεί το κοινωνικό συμβόλαιο της Πειραιώς σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της εργασίας και του εργαζομένου.

"Στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, η Τράπεζα Πειραιώς κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, απασχολώντας περισσότερους από 25.000 εργαζόμενους. Από το ξεκίνημά της και σταθερά μέχρι σήμερα έχει αποκηρύξει, σε θεσμικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, κάθε μορφή παράνομης εργασίας, έχοντας δείξει έμπρακτα ότι ο σεβασμός στην εργασία είναι το πρώτο δείγμα πολιτισμού, ο ακρογωνιαίος λίθος της υγιούς και μακρόπνοης ανάπτυξης", αναφέρεται στο ψήφισμα.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 7,335 δισ. ευρώ, εκ των οποίων από ιδιώτες θα καλυφθεί το 10%, και ο κ. Σάλλας επίσημα δήλωσε ότι υπάρχει υπερκάλυψη της ελάχιστης ιδιωτικής συμμετοχής, καθώς έχουν ήδη εξευρεθεί 570 εκατ. ευρώ (από τις συμφωνίες εξαγοράς της Millennium και της Γενικής).

Στόχος της Πειραιώς είναι να μην εκδώσει μετατρέψιμα ομόλογα, δηλαδή να καλύψει ακόμη περί τα 165 εκατ. ευρώ "και να μην επιβαρυνθούμε από τόκους CoCos. Η αίσθησή μου είναι ότι θα καλυφθεί", επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι μετά τις ζημιές του PSI η τράπεζα είχε αρνητική καθαρή θέση περίπου 3 δισ. ευρώ και σήμερα βρίσκεται με θετική καθαρή θέση 800 εκατ. ευρώ. "Οι επενδυτές και οι μέτοχοι που θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου αγοράζουν θετικές αξίες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εδωσε τα εύσημα στην ηγετική ομάδα της Πειραιώς καθώς, όπως είπε, "προετοιμαζόμασταν τα τελευταία δύο χρόνια για τις εξελίξεις και είχαμε καταρτίσει εναλλακτικά σχέδια, διότι είχαμε αποφασίσει να μην επαναπαυτούμε αλλά να πρωταγωνιστήσουμε".
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ