2013-04-25 00:05:08
Φωτογραφία για Σαμαράς: Ζήτω τα ΟΥΚ και οι εφοπλιστές
Σε επικοινωνιακή φιέστα μετατράπηκε από κυβέρνηση και εφοπλιστές, η τελετή υπογραφής παραγγελίας κατασκευής δύο πλωτών σκαφών του Λιμενικού, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του πρωθυπουργού. Να σημειωθεί πως η παρουσία Σαμαρά έμεινε κρυφή μέχρι αργά, ενώ, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, το υπουργείο εκκενώθηκε από πολιτικούς υπαλλήλους και λιμενικούς νωρίς το μεσημέρι!

Ο Αντ. Σαμαράς, στη "συμβολική" του παρουσία στην εκδήλωση, επέλεξε να εξάρει τους Έλληνες εφοπλιστές για τη "σημαντική προσφορά και κατανόηση" που επιδεικνύουν, όπως ανέφερε. Δεν εννοούσε την "κατανόηση" των εφοπλιστών για την οικονομική κατάσταση της χώρας (άλλωστε δεν πληρώνουν φόρους), αλλά τη συμβολή κατά της "λαθρομετανάστευσης", όπως πολλές φορές επανέλαβε. Τόνισε, μάλιστα, πως καμαρώνει "αυτούς που όλοι ξέρουμε από παλιά με τα τιμημένα αρχικά ΟΥΚ!", καθώς "αποτελούν κυματοθραύστη για τη λαθρομετανάστευση". Φαίνεται όμως πως ο εθνικόφρων οίστρος του Αντ. Σαμαρά τον έκανε να "μπερδέψει" τα ΟΥΚ του Πολεμικού Ναυτικού με τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κ. Μουσουρούλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ψήφισης του ν/σ και της προσφοράς των εφοπλιστών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θ. Βενιάμης, εξέφρασε μεταξύ άλλων τη δυσαρέσκειά του για την καταψήφιση του Α.19, που προέβλεπε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων για τους ναυτικούς.

 

"Ναυμαχία" ΣΥΡΙΖΑ-ΥΝΑ

Το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων. Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αντίθετα, μοιάζουν και είναι χορηγίες επικοινωνιακής σκοπιμότητας και, το χειρότερο, με σπόνσορα τον πρωθυπουργό της χώρας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου, σημειώνοντας πως "ΣΥΡΙΖΑ και λογική έχουν πάρει διαζύγιο (...) Τώρα τον ενοχλούν ακόμα και οι δωρεές! Ή μήπως ενοχλεί το αντικείμενο της δωρεάς και η αντιμετώπιση των κυμάτων της παράνομης μετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μπαίνουν ανεμπόδιστα στη χώρα;"

"Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργείου ο ΣΥΡΙΖΑ σε απάντησή του, τονίζοντας πως δεν απαντάει για τα ανταλλάγματα, τις φοροαπαλλαγές και την ευνοϊκή μεταχείριση των εφοπλιστών.

 

90% αύξηση στην αγορά πλοίων για τους εφοπλιστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Golden Destiny, το πρώτο τρίμηνο του 2013, οι Έλληνες εφοπλιστές διατήρησαν τα πρωτεία στην αγορά πλοίων παγκοσμίως, με αύξηση 90% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε 74 πλοία, έναντι 39 το πρώτο τρίμηνο του 2012.

http://www.avgi.gr/article/231538/samaras-zito-ta-ouk-kai-oi-efoplistes 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ