2013-04-24 22:04:03
Φωτογραφία για «Επιβεβαίωση από Παναγιωτόπουλο για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα»
από το Γραφείο Τύπου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν απήντησε στην ουσία των ερωτημάτων του βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου σε Ερώτηση στη Βουλή και αντί να καταθέσει συγκεκριμένα έγγραφα, όπως του είχε ζητηθεί, περιορίστηκε στο να περιγράψει... επιφανειακά τα ήδη γνωστά, από δημοσιεύματα του τύπου, στοιχεία για τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παραδέχθηκε ελλιπή διαχείριση των ΑΩ και ασαφώς ανέφερε πως πράγματι 75 προγράμματα έληξαν χωρίς να έχει γίνει η εκκαθάριση τους και συνεπώς ουδείς γνωρίζει, μετά την πάροδο πολυετούς περιόδου, τι ακριβώς έχει συμβεί.

Επίσης, ανέφερε πως σε πολλές περιπτώσεις, παρατηρούνται προβλήματα και καθυστερήσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων ΑΩ και δεν έδωσε στην δημοσιότητα ούτε ένα αριθμητικό στοιχείο από τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που «χάθηκαν» με την κατά περιόδους κακοδιαχείριση, αβλεψία και αμέλεια των εκάστοτε Υπουργών.


Είμαστε μάρτυρες «καραμπινάτης» παράβασης καθήκοντος των υπευθύνων του ΥΠΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε κατάθεση εγγράφων και απαντήσεις, τις οποίες δεν έλαβε, στα κάτωθι ερωτήματα:

Πόσα και ποια προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων είναι απραγματοποίητα από το 1980 μέχρι σήμερα; Ζητούμε την κατάθεση αναλυτικού επίσημου καταλόγου με χρηματικά ποσά και ημερομηνίες ώστε να ενημερωθεί η Βουλή και ο ελληνικός λαός. 

Έχουν αναζητηθεί τα αίτια, έχουν γίνει Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια που εξέπεσαν προγράμματα Α.Ω.; Έχουν αποδοθεί ευθύνες και καταλογιστεί ποινές στους αρμοδίους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, προεξεχόντων των διατελεσάντων Υπουργών Εθνικής Άμυνας; Ζητούμε την κατάθεση επίσημης ενημέρωσης με τις πραγματοποιηθείσες αρμόδιες Ε.Δ.Ε., ποινικές και αστικές διώξεις στους υπευθύνους και την γνωμοδότηση & τα αποτελέσματα αυτών. 

Από τα μέχρι σήμερα έργα Α.Ω., πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί, πόσα εκκρεμούν, πόσα έχουν οριστικά διαγραφεί και πόσα προβλέπεται πως θα εισπραχθούν στο μέλλον; Ζητούμε την κατάθεση επίσημου εγγράφου που θα αναλύει τα προαναφερθέντα. 

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α. ώστε να μην χάσει το ελληνικό δημόσιο και άλλα λεφτά, λόγω της λήξης των τωρινών ενεργών Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων;

Γιατί δεν εισπράχθηκαν άμεσα οι Εγγυητικές Επιστολές που έχουν καταπέσει υπέρ του Δημοσίου; Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου στον τομέα αυτόν; Ζητούμε να μας δοθεί ο αναλυτικός κατάλογος των ανείσπρακτων εγγυητικών επιστολών ανά έργο και ανά περίοδο.

6. Υπάρχει έκθεση που να καταγράφει τα ολοκληρωμένα και επαρκώς υλοποιημένα Α.Ω. εξοπλιστικών προγραμμάτων που να αποτυπώνει και να αποδεικνύει την μεταφορά τεχνογνωσίας και νέων διεθνών πρακτικών στην ελληνική αμυντική βιομηχανία; Αν ναι, ζητούμε την κατάθεση της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ