2013-04-23 14:46:23
Φωτογραφία για Στο πλευρό του ΣΟΨΥ Πάτρας ο Νίκος Nικολόπουλος
"Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε όλους τους εκπροσώπους μας στην «τοπική μας Βουλή», όλους τους πολίτες αλλά και τους ευαισθητοποιημένους φορείς να πούμε ένα βροντερό ΝΑΙ στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ και δημιουργικής απασχόλησης των ψυχικά πασχόντων.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα βρίσκεται κοντά, στο πλάι όλων των λαϊκών οικογενειών, των συλλογικών φορέων του αναπηρικού κινήματος, των εργαζομένων, των αναπήρων και της νεολαίας και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος και τους βασικούς κοινωνικούς τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η ειδική αγωγή και η παιδεία. Σήμερα έρχονται οι Σαμαράς-Βενιζέλος- Κουβέλης στο όνομα της κρίσης, και για χάρη του μνημονίου και κατ΄ εντολή των ξένων δανειστών να δώσουν ένα μεγαλύτερο χτύπημα στις κοινωνικές κατακτήσεις και στα λαϊκά δικαιώματα και σπρώχνουν τα ΑμΕΑ στον «Καιάδα»

Η τρικομματική κυβέρνηση έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην ειδική αγωγή, να ρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στον καιάδα, να δημιουργήσει νέα ''Κωσταλέξια'' σ ́ όλη την Ελλάδα.


Αποφάσισε να προσφέρει από εδώ και στο εξής μία υποτυπώδη ειδική αγωγή, με άλλοθι την «αποασυλοποίηση» και το υποκριτικό ενδιαφέρον για τη δήθεν ένταξη των μειονεκτούντων παιδιών στα «κανονικά» σχολεία.

Η πολιτική της «ένταξης» στα κοινά σχολεία αποτελεί ένα εύσχημο τρόπο για την παραπέρα περιθωριοποίηση αυτών των παιδιών.

Καταργεί δυστυχώς με οικονομικά κριτήρια την όποια παιδαγωγική θεωρία και πράξη για την ειδική αγωγή.

Ο νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου -Κουβέλη, επιβάλλει την ένταξη και φοίτηση όλων των ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία, με πρόσχημα την αποιδρυματοποίηση αλλά με πραγματικό στόχο το λιγότερο κρατικό κόστος και την παράδοση της ειδικής εκπαίδευσης στους «εμπόρους» του πόνου και της δυστυχίας.

Όλοι μαζί να μπούμε μπροστά, να γίνουμε φραγμός στην επιχειρούμενη από τους υποτελείς της Τρόικας Υπουργούς βίαιη μαζική μετακίνηση των μαθητών ΑμΕΑ στα γενικά σχολεία. Αυτή θα φέρει την σταδιακή μείωση και τελικά το κλείσιμο των ειδικών σχολείων .

Κάποιοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους και να σηκώσουν ψηλά τις σημαίες ενός ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. Άλλη λύση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»."
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ