2013-04-23 13:49:25
Φωτογραφία για Ζεράρ Πικέ: «Στο ποδόσφαιρο πλέον δεν νικούν πάντα οι Γερμανοί»
«Ε όχι και θύματα. Η Μπαρτσελόνα είναι Μπαρτσελόνα». Ο μαέστρος στη συμφωνική της Μπαρτσελόνα, Τσάβι, δεν έχει μάθει να είναι ούτε θύμα ούτε αουτσάιντερ και αποποιείται και τα δύο παρά την επιμονή του Τύπου να θεωρεί πως η Μπάγερν έχει το πάνω χέρι στον αποψινό ημιτελικό.

«Οι πιθανότητες είναι 50-50. Η Μπάγερν είναι σπουδαία ομάδα αλλά η Μπαρτσελόνα είναι Μπαρτσελόνα», λέει ο μίστερ «6» των Καταλανών και εξηγεί τον τρόπο που θα εξουδετερώσουν τους πανίσχυρους αντιπάλους τους.

«Η ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΜΑΣ».  

 

«Πιστεύω πως η κατοχή της μπάλας θα αποτελέσει κλειδί για το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε για μεγάλα διαστήματα την μπάλα στα πόδια μας και να επιβάλουμε την προσωπικότητά μας. Είναι πολύ σημαντικό να πετύχουμε γκολ εκτός έδρας, είναι ζωτικό».

Εναντίον της Λεβάντε το Σάββατο η Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 301 παιχνίδια στα οποία έχει καλύτερα ποσοστά κατοχής της μπάλας από τους αντιπάλους της. Πρόκειται για τον θεμελιώδη λίθο για τις επιτυχίες όχι μόνο της Μπάρτσα αλλά και της Εθνικής Ισπανίας. 


 

«Η περίοδος που λέγαμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί ανήκει στο παρελθόν. Και είμαστε εμείς που το έχουμε τελειώσει. Με την Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας  έχουμε αφήσει το σημάδι μας στο παιχνίδι με ένα στυλ παιχνιδιού που έχει αλλάξει την ιστορία», είπε ο Ζεράρ Πικέ σε συνέντευξή του στην «Ας» ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους Γερμανούς. 

 

Απάντηση στους δύο ισπανούς παίκτες έδωσε ένας συμπατριώτης τους, ο Χάβι Μαρτίνεθ, που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπάγερν.

 

«Είμαστε μια ομάδα που προσαρμόζεται στα πάντα. Μπορούμε να έχουμε κατοχή της μπάλας ή να τρέξουμε χωρίς αυτήν. Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο παιχνίδι μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την κατοχή της μπάλας αλλά γνωρίζουμε πως θα υποφέρουμε. Οι ημιτελικοί (ο δεύτερος διεξάγεται αύριο στο Ντόρτμουντ ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Ρεάλ) θα κρίνουν ποιο πρωτάθλημα είναι το ισχυρότερο», υπογράμμισε ο αμυντικός μέσος που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ημιτελικό.

ΕΚΠΛΗΞΗ. 

 

Στην αποστολή της Μπαρτσελόνα που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας υπήρχε μία έκπληξη: ο ξάδερφος του Ερικ Αμπιντάλ, Ζεράρ. Είναι ο δότης του ήπατος που μεταμοσχεύτηκε στον γάλλο ποδοσφαιριστή και πιθανόν να συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και για ψυχολογικούς λόγους. Αλλωστε σε αυτόν τον τομέα η Μπάρτσα θεωρείται αυθεντία. Το 2011 στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά ο Αμπιντάλ που μόλις είχε αναρρώσει από την αφαίρεση όγκου στο ήπαρ, ενώ στον τελικό ο Γάλλος έπαιξε σε όλο το παιχνίδι σηκώνοντας μάλιστα πρώτος το τρόπαιο στο Γουέμπλεϊ. Και φέτος ο τελικός θα γίνει στο ίδιο γήπεδο. 

 
 tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ