2013-04-22 16:35:04
Φωτογραφία για Δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για τις πολιτικές του θέσεις, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε σήμερα ότι δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για πολιτικές θέσεις ή για πολιτικές απόψεις τις οποίες διατυπώνει, προσθέτοντας πως σε αυτό στοχεύει ο υπουργός Δικαιοσύνης με τους όρους εντολής που έχει ετοιμάσει και με τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος μεθοδεύει τα πράγματα στη διερευνητική επιτροπή.

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμα πως εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης «ανοίξει αυτούς τους ασκούς του Αιόλου» τότε η όποια προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορεί να κρίνεται και να καταδιώκεται από την όποια επόμενη για πολιτικές αποφάσεις που έχει πάρει, γεγονός που, όπως είπε, θα αποτελέσει την καταστροφή για την πολιτική ζωή στην Κύπρο.Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για την Αθήνα και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης για άρση της ασυλίας των βουλευτών, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που έχει πει ο κ. Νικολάου και ούτε θα πρέπει να υπάρχει ασυλία είτε των βουλευτών είτε των οποιονδήποτε άλλων αξιωματούχων του κράτους σε θέματα όπου διαπράττουν ποινικά αδικήματα».


Πρόσθεσε πως «ο κ. Νικολάου καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνεται τι λέει το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ είναι πάρα πολύ συγκεκριμένο: Δεν πρέπει να διώκεται κάποιος για πολιτικές θέσεις, για πολιτικές απόψεις τις οποίες διατυπώνει. Πολύ φοβούμαι ότι ο κ. Νικολάου σε αυτό στοχεύει και με τους όρους εντολής που ο ίδιος έχει ετοιμάσει, αντιλαμβάνομαι για την διερευνητική επιτροπή αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύει τα πράγματα. Διότι είναι προφανές πλέον και στον πλέον αδαή ότι η διερευνητική επιτροπή και οι επιστημονικοί συνεργάτες της καθοδηγούνται ουσιαστικά από τον κ. Νικολάου, πράγμα που είναι απαράδεκτο κατά την άποψη μου».Ανέφερε ακόμα ότι «εκείνο που θέλω να πω στον κ. Νικολάου είναι ότι αν ανοίξει αυτούς τους ασκούς του Αιόλου τότε η όποια προηγούμενη κυβέρνηση θα μπορεί να κρίνεται και να καταδιώκεται από την όποια επόμενη για πολιτικές αποφάσεις τις οποίες έχει πάρει. Θεωρώ ότι αυτό το πράγμα θα είναι καταστροφή για την πολιτική ζωή στον τόπο μας».

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ