2013-04-22 13:16:55
Φωτογραφία για Tο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή
Αύριο βράδυ θα γίνει η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους κυβερνητικούς εταίρους προκειμένου να τους ενημερώσει για το πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση των 8,8 δισ. ευρώ.

Όπως είπε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας, το νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή (δεδομένου ότι η Βουλή θα είναι κλειστή το Πάσχα), ώστε όλα να είναι έτοιμα για το Eurogroup της 13ης Μαΐου.

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται την Πέμπτη στη Βουλή και θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις απολύσεις στο Δημόσιο καθώς και διατάξεις για τα φάρμακα, διατάξεις για την αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ρυθμίσεις για το λιανικό εμπόριο και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων, καθώς επίσης τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το νέο τρόπο καταβολής ΦΠΑ και τους συντελεστές για το φόρο ακινήτων του 2013.


Ενημέρωση από την κυβέρνηση, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, με τον Ευ. Βενιζέλο να εκτιμά πως «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει συνάντηση των τριών αρχηγών πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Στην Ιπποκράτους θεωρούν αναγκαίο να συμππεριληφθούν μέτρα ανάσχεσης της ανεργία και προστασίας των ευπαθών ομάδων, καθώς και ότι σε συνεννόηση με την τρόικα, μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστούν μία σειρά από κρίσιμα σημεία, «σχετικά με τις ρυθμίσεις των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά».

Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι το νομοσχέδιο είναι η αφετηρία «για μια συνολική κοινοβουλευτική συζήτηση για την πορεία της χώρας, την τρόικα, την Κύπρο κ.λπ.», η οποία πρέπει να γίνει πριν από το Πάσχα.

Το έτερο κόμμα της τρικομματικής κυβέρνησης, η ΔΗΜΑΡ, κάλεσε την τρόικα «να αντιληφθεί και να αποδεχθεί ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η οικονομία χρειάζεται ανάσες», υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητη η στοχευμένη μείωση φόρων

***

Στο 10% διαμορφώθηκε το έλλειμμα της Ελλάδας το 2012, ενώ το χρέος ανήλθε στο 156,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ