2013-04-19 12:30:05
Φωτογραφία για Κύπρος: Πιθανή συμφωνία για σύμβαση συντεχνιών-ξενοδόχων
Νέα συνάντηση θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη συνδικαλιστικές οργανώσεις και ξενοδόχοι, σε μια προσπάθεια να συνομολογηθεί η συλλογική σύμβαση στον κλάδο.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ξενοδόχοι και συντεχνιακοί ανέφεραν ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν μειωθεί και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο την ερχόμενη Τρίτη να υπάρχει συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση, που διήρκησε τρεις ώρες, έγινε μια καλή ανταλλαγή απόψεων, εξετάστηκαν κάποιες λεπτομέρειες και εισήλθαμε σε περισσότερο βάθος.

Όπως είπε, και οι δύο πλευρές υπέβαλαν προτάσεις. "Δεσμευτήκαμε να μελετήσουμε τις θέσεις και θα επανέλθουμε την Τρίτη", είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είναι "αρκετά κοντά".

"Οι διαφορές μας πιστεύω ότι μπορούν να υπερπηδηθούν. Πιστεύουμε έχουμε προσεγγίσει τις θέσεις των συντεχνιών, αν δείξει ακόμη λίγη καλή θέση η συνδικαλιστική πλευρά μπορούμε να προχωρήσουμε", πρόσθεσε.


Και ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως επιβεβαίωσε ότι οι διαφορές των δύο πλευρών έχουν σμικρυνθεί.

"Γίνεται ένας διάλογος για τους όρους εργοδότησης στα ξενοδοχεία, ο οποίος συνεχίζεται με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, πιστεύουμε ότι έχει γίνει αρκετή πρόοδος", συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μωϋσέως ανέφερε ότι είναι πιθανόν στη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης να υπάρξει τελική συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση.

Και ο κ. Μωϋσέως σημείωσε ότι ο διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν μειωθεί.

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ