2013-04-19 12:05:45
Φωτογραφία για Συνελήφθησαν και οι τρεις επιστάτες που κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μανωλάδα.
Βυθούλκας Διονύσης  

Στα χέρια των αστυνομικών ο εργοδότης τους και δύο 38χρονοι που τους έκρυβαν

Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Αμαλιάδας οι τρεις επιστάτες 39, 27 και 21 ετών, που κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς στο ψαχνό κατά μεταναστών εργατών σε φραουλοχώραφο της Νέας Μανωλάδας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ωστόσο ο εντοπισμός τους κατέστη δυνατός μόλις σήμερα, και αφού είχε μεταβεί στην Ηλεία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας.

Τον 21χρονο συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας σε δρόμο της Αμαλιάδας, ενώ οι άλλοι δύο πιάστηκαν σε δικηγορικό γραφείο, όπου η σύλληψη έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος στα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε εμπλακεί και σε άλλο βίαιο επεισόδιο κατά αλλοδαπού, υπήκοου Αιγύπτου. Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία κατά του νεαρού και ενός ακόμη ατόμου για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αλλά μέχρι σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης εκκρεμεί.


Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει επίσης στη Λάππα Αχαΐας και τον 57χρονο εργοδότη τους, ο οποίος δεν ήταν παρών στο περιστατικό του τραυματισμού των μεταναστών. Σύμφωνα με την Αστυνομία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και για τον νόμο περί αλλοδαπών.

Ακόμη στο Ρουπάκι Ηλείας, συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 38χρονος και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για υπόθαλψη, γιατί πρόσφερε κατάλυμα στους τρεις αναζητούμενους δράστες.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη είχε συλληφθεί ένας ακόμη 38χρονος με την ίδια κατηγορία σε χωριό του δήμου Πηνείας Ηλείας, γιατί το βράδυ της Τεράτης παρείχε για κάποιες ώρες κατάλυμα σε δύο από τους τρεις επιστάτες.

Eπιπλέον την Πέμπτη συνελήφθησαν τέσσερις καλλιεργητές φράουλας, για παράβαση του νόμου περί παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος.

ΤΟ ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ