2013-04-19 09:34:03
Φωτογραφία για Bόλος: Ενότητα Αριστεράς και Κοινωνικoύ κινήματος κατά του φασισμού [Video]
Κάλεσμα για ενότητα της Αριστεράς και του κοινωνικού κινήματος, για να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη χούντα της εσωτερικής και της εξωτερικής τρόικα, που δρούν μόνο για τα συμφέροντα των τραπεζιτών, υπογράμμισαν οι διοργανωτές αντιφασιστικής εκδήλωσης, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 18.00μ.μ., στο ύψος του Μνημείου Ηρώων, στην παραλία του Βόλου.

Η αντιφασιστική εκδήλωση έχει τίτλο «Το καθεστώς της 21ης Απριλίου – Ο αγώνας ενάντια στο σημερινό καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας» και ομιλητής της συζήτησης θα είναι ο Διονύσης Ελευθεράτος.

Έπειτα θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τους “The Lawbreakers” (μαθητικό συγκρότημα), τον Ιορδάνη Σιδηρόπουλο & friends και Μουσικό Σχήμα σε αντιστασιακά τραγούδια της εποχής.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα με αφορμή την εκδήλωση, ο Νίκος Κανελλής, της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας τόνισε ότι η χούντα ήταν καθεστώς βασανιστηρίων, καταπίεσης των δικαιωμάτων, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εφοπλιστών
. Ήταν βουτηγμένο στα σκάνδαλα και στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. «Σήμερα η κυβέρνηση κινείται προς το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου και μέσω αυταρχικών μεθόδων, χτυπά τις κατακτήσεις που οι εργαζόμενοι κέρδισαν, ενώ οι νοσταλγοί της χούντας ασκούν την πολιτική στην πράξη μέσω φασιστικής βίας», ανέφερε.

Έπειτα ο αναπληρωτής συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δελημήτρος είπε ότι, «Χρειάζεται μέσα από την ανατροπή να καταφέρουμε να θέσουμε άλλη ρότα με προοδευτικό πρόσωπο, για να θέσουμε τα θεμέλια της σοσιαλιστικής προοπτικής».

Ο Τάκης Πολίτης, του Δικτύου Για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μίλησε για φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας, με αφορμή την επίθεση Έλληνα εργοδότη κατά μεταναστών που δεν πλήρωνε, στην Μανωλάδα Ηλείας και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Τέλος, ο Στέφανος Μολόχας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δε γευόμαστε τους καρπούς της δημοκρατίας όπως θέλουν να την περάσουν» και συμπλήρωσε ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει όλες οι δυνάμεις να οργανωθούν και να συντονιστούν στην κατεύθυνση γενικευμένου αντάρτικου».
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ