2013-04-19 04:52:37
Φωτογραφία για Mercedes-Benz GLA Concept : Προ των πυλών το μικρό crossover της Mercedes-Benz [Video]
Η Mercedes-Benz βασίστηκε εκ νέου στην πλατφόρμα MFA και δημιούργησε το Mercedes-Benz GLA Concept.

Πρόκειται για ένα μικρό crossover το οποίο θα οδηγηθεί σχεδόν αυτούσιο στην παραγωγή σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο δημιούργημα της Mercedes-Benz έχει στενή συγγένεια με τις A-Class, B-Class και CLA 2013 καθώς βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Μάλιστα από την τελευταία θα προέρχονται και τα μοτέρ της.

Η Mercedes-Benz GLA Concept φτάνει σε μήκος τα 4.383mm το πλάτος της είναι 1.978mm και το ύψος της 1.579mm.Διαστάσεις που θα υιοθετηθούν και από το μοντέλο παραγωγής. Διαστάσεις που αν μη τι άλλο φέρνουν την Mercedes-Benz GLA Concept αντίπαλη με το Range Rover Evoque την BMW X1 και φυσικά το Audi Q3.

Η Mercedes-Benz GLA Concept χαρακτηρίζεται από το μυώδες αμάξωμά της, από το επιβλητικό εμπρός μέρος με τη μεγάλη μάσκα και τα σμιλεμένα φώτα, τη μεγάλη ποδιά πίσω και τις δύο απολήξεις της εξάτμισης αλλά και από τις πολύ μικρές γυάλινες επιφάνειες.


Το εσωτερικό της Mercedes-Benz GLA Concept πατάει πάνω σε αυτό των μοντέλων που προαναφέραμε, παρουσιάζοντας όμως μία άλλη ποιο φουτουριστική εκδοχή. Χαρακτηριστικά όπως η κεντρική οθόνη στο ταμπλό, οι κυκλικοί αεραγωγοί και η διάταξη των κουμπιών του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού είναι και πάλι εδώ, όπως και στα μοντέλα παραγωγής.

Προς το παρόν ο κινητήρας της Mercedes-Benz GLA Concept είναι τετρακύλινδρος 2.0 τούρμπο βενζίνης με 211 ίππους. Το κιβώτιό της είναι διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων, ενώ είναι εξοπλισμένη και με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η πρεμιέρα της Mercedes-Benz GLA Concept θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάη. Η έκδοση παραγωγής λογικά θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ