2013-04-18 22:01:46
Φωτογραφία για Ολυμπιακός- Πανθρακικός 6-2
Τέσσερα γκολ σε επτά λεπτά ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού στην ισοφάριση του Πανθρακικού. Η ομάδα του Μίτσελ μετέτρεψε τα γιουχαϊσματα σε επιδοκιμασίες με το επιβλητικό 6-2 που τον στέλνει στον τελικό Κυπέλλου. Τυπική διαδικασία η ρεβάνς της 28ης Απριλίου στην Κομοτηνή.

Το ματς είναι αυτό που λέμε "χορταστικό". Και τι δεν είχε, τι να πρωτοπεριγράψεις. Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού; Την απάντηση του Πανθρακικού; Το ξέσπασμα στο β' μέρος με τέσσερα γκολ σε 7 λεπτά; Τις αποδοκιμασίες που έγιναν χειροκροτήματα;

Σίγουρα, η εικόνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη δεν ήταν συνηθισμένοι. Αρχικά, ήταν άδειο. Λίγος κόσμος σε ένα από τα τελευταία ματς με ενδιαφέρον (το επόμενο θα είναι ο τελικός). Στη συνέχεια είδαμε δύο γρήγορα γκολ, πράγμα σπάνιο για τον εφετινό Ολυμπιακό. Ο Φουστέρ (με τη βοήθεια του Μελίσση) στο 3' και ο Ιμπαγάσα στο 10'.

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός... αποχώρησε από το γήπεδο και ανέλαβε δράση ο Τζάνης. Αφού πρώτα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, σκόραρε θαυμάσιο τέρμα στο 18' και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Αυτός, όμως, που άλλαξε τα δεδομένα ήταν ο Λουσέρο, ο οποίος με εξίσου θαυμάσιο γκολ στο 31' έφερε το ματς στο 2-2.


Το σκηνικό αναμενόμενο: αποδοκιμασίες του κόσμου και προβληματισμός για την ομάδα του Μίτσελ. Αυτά, βέβαια, άλλαξαν άρδην στο δεύτερο μέρος. Τέσσερα γκολ σε επτά λεπτά ήταν αρκετά και το 6-2 έφερε ευφορία στο λιμάνι. Στο 48' ο Μήτρογλου πέτυχε το μισό γκολ που του πρόσφερε ο Ιμπαγάσα. Τρία λεπτά αργότερα ο Φετφατζίδης με ωραίο σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-2. Η σκυτάλη στον 54' στον Μήτρογλου για το 5-2 και στον Φουστέρ ένα λεπτό αργότερα για το 6-2. Λίγο μετά Φουστέρ και Φέισα απώλεσαν ευκαιρίες για το έβδομο γκολ.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οχι, πολύ, τόσο όμως για να σταματήσει αυτή η καταιγίδα. Ο Δερμιτζάκης δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως το 2-2 έγινε 6-2 σε επτά λεπτά, έβαλε τον Παπαδόπουλο μέσα μήπως και δει προκοπή, ενώ το... επόμενο γκολ των Πειραιωτών ήταν η είσοδος του πιτσιρικά Ιωαννίδη από τις Ακαδημίες.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν... τυπικά. Με το 6-2 υπέρ του ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα λόγο να πιέσει και να πιεστεί. Ο Πανθρακικός ήταν αυτός που "καιγόταν", αλλά δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να περιμένει τη λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μοδέστο, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μήτρογλου (69' Ιωαννίδης), Βλαχοδήμος (42' Φετφατζίδης), Φουστέρ (76' Μανιάτης), Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μελίσσης, Στάθης, Κάσελαν, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκας, Ντιόγκο, Μουνάφο (62' Μπαϊκαρά), Μακρυδημήτρης, Τζάνης (61' Παπαδόπουλος).
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ