2013-04-18 10:27:50
Φωτογραφία για Νέα κατάθεση εμπλέκει τη Μ. Παπανδρέου στη λίστα Λαγκάρντ...!!!
Με επιστολή 5 σειρών, στην οποία επεσύναψε το παλαιότερο υπόμνημά του, ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε να καταθέσει αυτοπροσώπως στην προκαταρκτική επιτροπή.

Η κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να σταματήσει να καλεί τον πρ. πρωθυπουργό, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πρότεινε την επανάκλησή του.

Στην επιστολή του ο Γ. Παπανδρέου παραπέμπει στο υπόμνημά του: "Στο υπόμνημα αυτό, το οποίο έχετε στη διάθεσή σας, περιέχονται με πληρότητα και σαφήνεια όλα όσα είχα να θέσω υπόψη της Επιτροπής σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση".

Παρά την προσβλητική στάση του έναντι της επιτροπής, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. αποφάσισαν να μην τον καλέσουν εκ νέου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ πρότειναν την επανάκληση του πρ. πρωθυπουργού, πρόταση με την οποία συμφώνησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΚΚΕ. Από την τελευταία ψηφοφορία απείχε η Χρυσή Αυγή, η οποία πρότεινε τη βίαιη προσαγωγή του Γ. Παπανδρέου (την πρόταση αυτή ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απείχε).


Χθες κατέθεσε ο Βαγγέλης Καραμάνος, διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ, ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, ότι σε σύσκεψη που έγινε στο ΣΔΟΕ, στις 2 Οκτωβρίου 2012, ο τότε περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας ανέφερε ότι πίσω από τον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Επέμεινε στην κατάθεσή του παρά το ότι του επισημάνθηκε ότι έχει διαψευστεί από τον Ν. Λέκκα, προσθέτοντας ότι τη συζήτηση διέκοψε η έλευση του κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος παρέδωσε το επίδικο ηλεκτρονικό αρχείο.

Έλεγχος στο fund των 550 εκατ.

Ανέφερε ακόμη ότι άμεσα μπορεί να αποκαλυφθούν οι μεριδιούχοι του fund των 550 εκατ. από το ιρλανδικό κράτος, το οποίο εποπτεύει την εταιρεία Custom House, με μία απλή παραγγελία της προκαταρκτικής επιτροπής προς το ΣΔΟΕ. Μάλιστα τόνισε ότι οι προβλεπόμενοι χρόνοι για τη διαδικασία αυτή είναι πολύ σύντομοι.

Σήμερα έχει κληθεί ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, προκειμένου να υποδείξει πώς μπορεί να γίνουν γνωστά τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται στον λογαριασμό μέσω της ιρλανδικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένοι Παπανδρέου - τρικομματική

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι η στάση του Γ. Παπανδρέου τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθώς περιφρονεί το κύρος του Κοινοβουλίου και της προανακριτικής επιτροπής. Καθιστά τον εαυτό του υπόλογο και η τακτική του να μην έρχεται να καταθέσει, αλλά να στέλνει υπόμνημα, συνάδει μόνο με τη θέση του υπόπτου ή του κατηγορουμένου.

Αλλά και -συνέχιζαν οι ίδιοι κύκλοι- οι βουλευτές των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα, αφού χωρίς καμιά αιτιολογία εμπόδισαν με την ψήφο τους τη νέα κλήτευση του κ. Παπανδρέου. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζήτησε να κληθεί η κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπανδρέου.
avgi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ