2013-04-18 09:24:11
Φωτογραφία για Πάτρα: Mπροστά η ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο, όχι όμως και στο ΤΕΙ
Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή κατά τις φετινές φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 7.000 φοιτητές προσήλθαν στις κάλπες, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, σε ομαλό, σε γενικές γραμμές, κλίμα. Η διαδικασία της καταμέτρησης συνεχιζόταν και μετά τα μεσάνυχτα.

Όσον αφορά στις εκλογικές προτιμήσεις των φοιτητών, η ΔΑΠ φαινόταν να διατηρεί προβάδισμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ στο ΤΕΙ η ΠΑΣΠ, ηγεμονική δύναμη στο ίδρυμα παλιότερα, δεν κατέβηκε καν στις εκλογές, επικαλούμενη "τρομοκρατία", μετά τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στο Ίδρυμα με τους ξυλοδαρμούς και τους τραυματισμούς αλλά και την ομηρεία των μελών της γενικής συνέλευσης.

Ένας ακόμα λόγος που οδήγησε την ΠΑΣΠ ήταν το γεγονός ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε κατάληψη και συνεπώς δεν μπορούσαν να έχουν τις καταστάσεις, ενώ πολλοί συνάδελφοί τους έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Παράλληλα, η ΠΑΣΠ ανακοίνωσε πως οι εκλογές έπρεπε να γίνουν στις 22 Απριλίου.

Μέχρι και αργά χθες στις εκλογές για τους εκπροσώπους των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο, με τα μέχρι εκείνης της ώρας αποτελέσματα προηγείτο η ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Όσον αφορά το ΤΕΙ μέχρι αργά χθες η κάλπη έδειχνε χαμένη στις περισσότερες σχολές τη ΔΑΠ και νικήτρια παράταξη την ΠΣΚ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ