2013-04-18 02:11:04
Φωτογραφία για Γερουσία: «Όχι» στο νομοσχέδιο για τα όπλα
Δεν «πέρασε» από τη Γερουσία των Η.Π.Α. το νομοσχέδιο που προβλέπει τον υποχρεωτικό έλεγχο του ιστορικού όσων ανθρώπων επιθυμούν να αγοράσουν όπλο.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, 56 γερουσιαστές ψήφισαν κατά και 46 υπέρ. Το όριο για να γινόταν αποδεκτό το «επίμαχο» νομοσχέδιο -το οποίο στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς όπλων στην αμερικανική κοινωνία- ήταν 60 ψήφοι. Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πάντως πως ακόμα και αν το νομοσχέδιο «περνούσε» από τη Γερουσία (όπου κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί), θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να γινόταν αποδεκτό από τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων (πλειοψηφούν οι Ρεπουπλικάνοι).

Μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ τον περασμένο Δεκέμβριο -όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών- ο Barack Obama στοχεύει στην επιβολή περιορισμών αναφορικά με την απόκτηση ενός όπλου. Σύμφωνα πάντως με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το θέμα της απαγόρευσης στην πώληση αυτόματων όπλων δεν πρόκειται να περιλαμβάνεται στο τελικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση, καθώς η πρόταση αυτή δεν συγκεντρώνει την απαραίτητη πολιτική στήριξη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ