2013-04-17 12:37:02
Φωτογραφία για Ο Δήμος Πατρέων χάνει 40 στελέχη υπηρεσιών
Τελειώνει το «μαρτύριο της σταγόνας» για περίπου 40 διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου Πατρέων, που εμπίπτουν στην κινητικότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς τοποθετήθηκαν προσωρινά σε άλλες θέσεις φορέων του Δημοσίου.

Ομως, το πλήγμα που δέχεται ο Δήμος δεν είναι καθόλου αμελητέο, αφού θα χάσει εργαζόμενους με τεχνογνωσία στο αντικείμενό τους και διάθεση για προσφορά.

Τα προσωρινά αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, και αφορά στους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διοικητικών ειδικοτήτων), οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης των θέσεών τους.

Οι υπάλληλοι αυτοί του Δήμου κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα από τότε που εφαρμόστηκε το μέτρο της κινητικότητας, και περίμεναν με αδημονία να αναρτηθούν οι τοποθετήσεις τους στις υπηρεσίες του Δημοσίου που επέλεξαν να συνεχίσουν επαγγελματικά. Στην πλειοψηφία τους ικανοποιήθηκαν οι πρώτες επιλογές που είχαν κάνει. Αρκετοί προτίμησαν την Ελληνική Αστυνομία, οργανισμούς, δικαστικές και άλλες υπηρεσίες (εντός Πάτρας), ενώ μονοψήφιος αριθμός προτίμησε να μετακινηθεί στις φυλακές Αγίου Στεφάνου.


Αμείβονται μέχρι σήμερα με το 75% της μισθοδοσίας που λάμβαναν πριν την εφαρμογή της κινητικότητας (περίπου 600-650 ευρώ) και τουλάχιστον τα 3/4 των υπαλλήλων εξακολουθούσαν να προσέρχονται καθημερινά στην εργασία τους, αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι. «Στον Δήμο αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για αυτούς τους υπαλλήλους. Εδειξαν προθυμία και σεβασμό στη δουλειά τους» δήλωσε στην «Π» ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Στανίτσας.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ