2013-04-17 12:00:13
Φωτογραφία για ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ... ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΣΑΣ)!
Να σφραγίσει το εισιτήριο του για το Final 4 του Λονδίνου θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την Εφές στην Κωνσταντινούπολη (20:00, Novasports 3), στο τρίτο ματς των play offs της Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται για τρίτη φορά στη σειρά των play offs της Euroleague με την ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι και έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση για την τετράδα καθώς απέχουν μόλις μια νίκη από την παρουσία τους στο Λονδίνο μετά το 2-0 που πέτυχαν στα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ.

Τα πράγματα πάντως δεν αναμένεται να είναι εύκολα για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Η Εφές θα παλέψει μέχρι τέλους για τη νίκη που θα την διατηρήσει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης και στην προσπάθειά της αυτή θα έχει και την στήριξη των οπαδών της. Βέβαια όσο θετικά μπορεί να λειτουργήσει αυτό, άλλο τόσο μπορεί να δράσει και εναντίον της λόγω της αυξημένης πίεσης που θα υπάρχει στους παίκτες της Τουρκικής ομάδας, η οποία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Μετρά φέτος στην Euroleague ρεκόρ 9-3, ενώ στις νίκες περιλαμβάνεται και η ευρεία επικράτηση επί του Ολυμπιακού τον Οκτώβριο για την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης (98-72).


Αγωνιστικά οιερυθρόλευκοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψαν 14 παίκτες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε μαζί του στην αποστολή και τους Πέρκινς, Γεωργάκη για να είναι έτοιμος σε περίπτωση απροόπτου.

Πλήρεις είναι από την πλευρά τους και οι γηπεδούχοι. Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς που είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ λόγω ενοχλήσεων στη μέση φαίνεται να είναι καλά και στη διάθεση του προπονητή του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιθυμεί από τους παίκτες του να έχουν την ίδια καλή αμυντική ισορροπία και σε διάρκεια, που είχαν στο ΣΕΦ κόντρα στους Τούρκους, ώστε να μπλοκάρουν το παιχνίδι της Εφές και από κει και πέρα, με ψυχραιμία, αυτοσυγκέντρωση και ωριμότητα να πάρουν έξυπνες αποφάσεις στην επίθεση.

Ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού επιθυμεί να μείνουν μέσα στο παιχνίδι γνωρίζοντας ότι όσο ολοκληρώνεται ο χρόνος οι Τούρκοι θα βαραίνουν από την πίεση, τη στιγμή που ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης θα έχει το μομέντουμ με το μέρος του για να αντεπιτεθεί και να πάρει το παιχνίδι.

Όσο για την παράδοση... απόλυτη ισορροπία: οι δύο ομάδες έχουν από πέντε νίκες επί τουρκικού εδάφους. Κόντρα στην Εφές ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται από βραδιές θριάμβου, όπως το 77-42 της Πόλης το 1994 ή την περσινή νίκη με 67-65, που άνοιξε το δρόμο για το Final 4.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Χοσέ Ραμόν Γκαρθία Ορτίθ (Ισπανία), Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία) και Έντι Βιατόρ (Γαλλία).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ