2013-04-17 09:12:57
Φωτογραφία για Πομπώδης κηδεία υπο το φόβο της τρομοκρατίας
Τίτλοι τέλους για μια εμβληματική "αγγλική" μορφή που κυβέρνησε τη Βρετανία από την εποχή του Τσόρτσιλ: Η Μάργκαρετ Θάτσερ κηδεύεται σήμερα στο Λονδίνο με στρατιωτικές τιμές, σε μία τελετή κλειστή στο κοινό και με "ειδικούς" προσκεκλημένους στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Η στρατιωτική πομπή θα περάσει από μεγάλο μέρος της πόλης κάτω απο ισχυρά αστυνομικά μέτρα(η τρομοκρατία βλέπετε...-και τα πάρτυ σε όλη τη Βρετανία για την κηδεία της...), ενώ η Σκότλαντ Γιαρντ περιμένει ορισμένες διαδηλώσεις σε αρκετά σημεία της πόλης.

Το φέρετρο θα μεταφερθεί στον Σέιντ Κλέμεντ Ντέινς, από όπου και θα το παραλάβει άμαξα μέχρι τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. Εκεί θα βρίσκονται περίπου 2.300 καλεσμένοι, από 170 χώρες για το ύστατο χαίρε.

Στην ίδια την (αυτοκινητο)πομπή παίρνουν μέρος πάνω από 700 στρατιώτες, ναύτες και μέλη της αεροπορίας ενώ για την ασφάλεια των εκδηλώσεων βρίσκονται επί ποδός περίπου 4.000 αστυνομικοί.

Ο πομπώδης χαρακτήρας της τελετής συμπληρώνεται από τις διαδηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα εναντίον της κληρονομιάς της Σιδηράς Κυρίας -η Θάτσερ πεθαίνει όπως έζησε, προκαλώντας μίσος,χαρά και δάκρυα στους Βρετανούς.

Σήμερα οι βρετανικές αρχές ανέφεραν ότι «μικρός αριθμός πολιτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις» παράλληλα με την κηδεία. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ