2013-04-17 05:44:04
Φωτογραφία για Έκθεση-κόλαφος για τις ΗΠΑ
Είναι αναμφισβήτητο ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την πρακτική των βασανιστηρίων» μετά τις... επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στην χώρα και «οι πιο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας φέρουν την ευθύνη», είναι το πόρισμα μιας έκθεσης για το ζήτημα αυτό η οποία δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.

Η μελέτη, την οποία πραγματοποίησε η ένωση Constitution Project, η οποία κατηγορεί πρωτίστως την κυβέρνηση του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, αλλά καλύπτει επίσης τις «ενέργειες» που έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Μπιλ Κλίντον και υπό την σημερινή κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζει ότι τα βασανιστήρια «έγιναν εντός και εκτός της χώρας».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι «βασανιστήρια έγιναν πολλές φορές και σε πολλές τοποθεσίες» και δεν περιορίστηκαν σε καμία περίπτωση στους τρεις κρατούμενους που υπεβλήθησαν σε εικονικό πνιγμό στις φυλακές της CIA και που σήμερα είναι φυλακισμένοι στο Γκουαντάναμο (Χάλεντ Σέιχ Μοχάμεντ, Αμπού Ζουμπέιντα και Αμπντ Αλ Ραχίμ Αλ Νασίρι).

Στην έκθεση αυτή των συνολικά 577 σελίδων, την οποία συνέταξε μια ομάδα 11 ατόμων, κατηγορούνται «οι πλέον υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της χώρας -πολίτες και στρατιωτικοί- ότι φέρουν ένα μέρος της ευθύνης επειδή έδωσαν την έγκρισή τους και συνέβαλαν στην χρήση βασανιστηρίων».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ