2013-04-17 00:46:03
Φωτογραφία για Επίσκεψη Στ. Καλογιάννη στα έργα της Εγνατίας Οδού
Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία οδό.

Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε:

Ø Την εργολαβία που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Περιστερίου και επιθεώρησε τις εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την αποκατάσταση και του τελευταίου τμήματος μήκους οκτακοσίων (800) μέτρων που υπολείπεται για να αποδοθεί η γέφυρα Περιστερίου στην κυκλοφορία. Το έργο κατασκευάζεται από την εταιρεία ΕΝΙΠΕΑΣ ΑΤΕ, με προϋπολογισμό περίπου 11 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2014. Το Υπουργείο σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό» ΑΕ και με τους μελετητές του έργου, θα δώσει στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα μετά την ολοκλήρωση της προσωρινής εκτροπής του Μετσοβίτικου ποταμού, η οποία, με βάση τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται ότι θα γίνει μετά από τέσσερις μήνες περίπου.


Ø Με τον Πρόεδρο της «Εγνατίας Οδός» ΑΕ κ. Π. Σαββαΐδη και εκπροσώπους των αναδόχων κοινοπραξιών, επισκέφθηκε τα εργοτάξια των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Κρυσταλοπηγή και Κοζάνη –Φλώρινα –Νίκη, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εγκατεστημένες εργολαβίες.

Στον πρώτο άξονα υλοποιείται το οδικό τμήμα «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή», στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, μήκους 21 χλμ και προϋπολογισμού 102 εκατ. ευρώ. Το έργο αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII και θα ολοκληρωθεί το 2015. Στο δεύτερο άξονα υλοποιείται το τμήμα «Φλώρινα –Νίκη», μήκους 15 χλμ, μέχρι τα σύνορα της ΠΓΔΜ. Έχει προϋπολογισμό 67 εκ. ευρώ και αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα X. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου και με την ολοκλήρωση τους, συμπληρώνεται το δίκτυο της Εγνατίας οδού στη Βόρειο – δυτική Ελλάδα.

Σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός συμμετέχει, ως κεντρικός ομιλητής στο πρώτο Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που γίνεται στην Πτολεμαΐδα, για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου είχε συναντήσεις συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη Γ. Δακή, Δημάρχους της περιοχής και εκπροσώπους εργαζομένων του ΤΑΣ Κοζάνης, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ