2013-04-16 21:33:03
Φωτογραφία για Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία
Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, τα οποία θα λειτουργήσουν με... προσωπικό ασφαλείας.

Η κινητοποίηση αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς αναμένεται να αναβληθούν χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις και για χειρουργικές επεμβάσεις.

Η απόφαση για την απεργιακή κινητοποίηση των γιατρών αύριο, 17 Απριλίου, ελήφθη από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος).

Οι εκπρόσωποι των γιατρών έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ ο κλάδος των εργαζομένων θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Όπως είπε στο «www.agelioforos.gr» ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, τα βασικά αιτήματα των γιατρών είναι η έγκαιρη, σταθερή και πλήρη καταβολή δεδουλευμένων, οι προσλήψεις ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας, καθώς και η καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνουν συλλαλητήρια σε νοσοκομεία και γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Στη Θεσσαλονίκη η εκτελεστική επιτροπή της ΕΔΟΘ– Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης έχει καλέσει τα σωματεία μέλη της να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και των πρωτοβάθμιων σωματείων της υγείας αύριο, στις 11 το πρωί, μπροστά από την έδρα της 3ης και 4ης ΥΠΕ (Αριστοτέλους 16).

Στην Αθήνα, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο, στις 11, στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ