2013-04-16 19:23:04
Φωτογραφία για Ασίστ από... παντού για τον Μαρινάκη!
Μαρινάκης και Νταϊφάς αγκαλιασμένοι την ημέρα που ο πρώτος παρέλαβε τα κλειδιά της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Οι πρόεδροι των περισσότερων επαγγελματικών τίτλων του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης και Σταύρος Νταϊφάς, προσφέρουν ανοιχτά τη στήριξή τους στον Βαγγέλη Μαρινάκη, σε πείσμα όσων φιλάθλων τον αποδοκίμασαν, την περασμένη Κυριακή. Με τον νυν πρόεδρο συντάσσεται και η «Θύρα 7», χαρακτηρίζοντας ως... μπαχαλάκηδες (!) τους οργανωμένους που έχουν αντίθετη άποψη από τη δική τους: «Οσοι σπέρνουν τη διχόνοια στην ομάδα μας, ούτε έξω από το γήπεδο θα περνούν».

Μία δοκιμασμένη συνταγή, της πιθανής αποχώρησής του από το ποδόσφαιρο, χρησιμοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να "ταρακουνήσει", με τη σειρά του, όσους φιλάθλους τον αποδοκίμαζαν στη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Ως συμμέτοχοι αυτής της πίεσης προστέθηκαν την Τρίτη οι πλέον επιτυχημένοι πρόεδροι των ερυθρολεύκων, στα 34 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ο Σταύρος Νταϊφάς και ο Σωκράτης Κόκκαλης.


Ο κ.Νταϊφάς, ηγέτης του Ολυμπιακού στην εξαετία 1979-1985, υπενθυμίζει στους φιλάθλους τα "πέτρινα" χρόνια της ομάδας, και τονίζει πως αν εγκαταλείψει ο Μαρινάκης το σύλλογο "ο Ολυμπιακός θα βιώσει καταστάσεις που δε θέλω καν να σκέφτομαι! Ο Μαρινάκης γαλουχήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη θρυλική οικογένεια και εξακολουθεί να δίνει πολλά χρήματα για την έυρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ. ενώ συνδράμει και εγγυάται τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ερασιτέχνη. Καταθέτει και τη ψυχή του για να βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επομένως είναι κρίμα να εξαργυρώνει με προσωπικές ύβρεις, αντί ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης, την τεράστια προασφορά του. Θεωρώ απαράδεκτη τη συμπεριφορά εκείνων των ολίγων, ευτυχώς, οπαδών που εκφράστηκαν υβριστικά κατά του προέδρου μας. Καθιστώ όλους τους φιλάθλους υπεύθυνους για το μέλλον του συλλόγου, καθώς ο Ολυμπιακός πορεύεται απρόσκοπτα και υπερήφανα σε μία εποχή σκληρής λιτότητας, κατά την οποία κολοσσοί εξαφανίζονται και ομάδες διαλύονται".

Από την πλευρά του, ο Σωκράτης Κόκκαλης χαρακτήρισε ως "άρρωστο", για τον Ολυμπιακό, τον Μαρινάκη, και ζήτησε υπομονή και στήριξη από τους φιλάθλους: "Είναι καλό παιδί και καλός πρόεδρος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε φέτος μία νέα ομάδα, ενώ πριν λίγο καιρό έφερε και νέο προπονητή, ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει με χαρακτηριστική ευκολία το πρωτάθλημα.΄Μπορεί η απόδοση σε κάποια παιχνίδια να μην ήταν καλή, μπορεί να θέλαμε όλοι να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, κι αυτό να μη συνέβη, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν φτιάχνεις μία καινούρια ομάδα χρειάζεται υπομονή. Οι ομάδες, όπως ξέρουμε όλοι, δεν φτιάχνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Ο Μαρινάκης έχει μεγάλα όνειρα, για την ομάδα, κι ήδη έχει πετύχει πολλά. Η ομάδα μας έχει μία πολύ καλή διοίκηση και το μόνο που χρειάζεται είναι στήριξη και υπομονή".

Τέλος, 124 σύνδεσμοι της Θύρας 7 εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης στον Μαρινάκη, με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους επικριτές του:

"Σε κανέναν δεν άρεσε η φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, ειδικά στα ντέρμπι. Θέαμα δεν είδαμε, με εξαίρεση κάποιους ευρωπαϊκούς αγώνες, όπου οι ποδοσφαιριστές μας είχαν ατομικό κίνητρο. Εντούτοις, δε θα ακυρώσουμε κανένα πρωτάθλημα, ούτε θα το απαξιώσουμε, όπως κάνουν οι εχθροί μας. Καλό είναι, λοιπόν, να συνέλθουν όλοι. Η διοίκηση υποσχέθηκε, και πιστεύουμε πως θα το κάνει, να καλύψει σύντομα τις ανάγκες της ομάδας. Οσο για τους "μπαχαλάκηδες", που κρύβονται πίσω από το λαό του Ολυμπιακού, μπορούν να εκτονωθούν αλλού, μακριά από εμάς. Μήπως θέλουν να χωριστούμε και να μαλώνουμε μεταξύ μας, όπως στις άλλες ομάδες; Δε θα τους επιτρέψουμε να σπείρουν διχόνοια στον Ολυμπιακό. Είμαστε τυχεροί που εμείς είμαστε εύρωστοι και ήρεμοι, την ώρα που οι άλλοι διαλύονται. Αν δεν υπήρχε η στήριξη του Μαρινάκη, ούτε τον Ερασιτέχνη θα μπορούσαμε να σώσουμε και να τον οδηγούμε από επιτυχία σε επιτυχία. Δε θα αφήσουμε, τώρα που όλα είναι καλά, να σπείρουν τη διχόνοια κάποιοι που δε ξέρουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και Θύρα 7. Οσοι δεν το καταλάβουν, ούτε έξω από το γήπεδο θα περνούν".
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ