2013-04-16 12:50:03
Φωτογραφία για «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη Άργους»
Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο, ανεξάρτητο κίνημα εθελοντών που αγωνίζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ένας από τους στόχους της παγκόσμιας εκστρατείας της με θέμα «Η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι να διδάξει τη δημιουργική σκέψη και να καλλιεργήσει την κουλτούρα της συμμετοχής για την οικουμενική ¨απόλαυση¨ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους Μυκηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «Χειμώνας 2012-2013», πραγματοποίησε εχθές, 15 Απριλίου 2013, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και τη Διεθνής Αμνηστία.

Είκοσι πέντε [25] μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Άργους, έφτιαξαν με μήλο και πλαστελίνη τα δικά τους ανθρωπάκια. Από αυτά κάποια καταστράφηκαν, κάποια άλλα όχι, εξαιτίας του πολέμου. Τα παιδιά πέρασαν από πολλά ¨κύματα¨ για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τα ανθρωπάκια τους και τα νέα τους σπίτια, μετά το τέλος του πολέμου.

Μέσω αυτού του δημιουργικού παιχνιδιού, οι μικροί μαθητές σκέφτηκαν κριτικά, έθεσαν ερωτήματα, εξέφρασαν τις απόψεις τους και αναγνώρισαν – ο κάθε μαθητής με το δικό του μοναδικό τρόπο – τα ανθρώπινα δικαιώματα για την ισότητα, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, το σεβασμό.

Ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης

Δελής Νίκος

Μέλος της Κ.Ε.Δ.Α-Μ
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ