2013-04-16 11:37:01
Φωτογραφία για Mπαινοβγαίνει από το συρτάρι ο ανασχηματισμός...!!!
Της Μαρίνας Μάνη

Το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα επανέφερε στο προσκήνιο τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού, κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. 

Οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν βλέπει θετικά μία τέτοια εξέλιξη. Πόσο μάλλον στο αμέσως επόμενο διάστημα που θα φανεί εάν η κυβέρνηση κερδίσει τα μεγάλα στοιχήματα των αποκρατικοποιήσεωνΟΠΑΠ-ΔΕΠΑ και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Την κρισιμότητα των τριών αυτών θεμάτων παραδέχονται στην Ιπποκράτους και για τον λόγο αυτό παράγοντές της μιλούν για «πασχαλιάτικο ανασχηματισμό», ώστε η επόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τον Ιούνιο, να γίνει με νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Η παράμετρος «Μανιτάκης»

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες ο ανασχηματισμός «ήρθε κοντά» όσο ήταν σε εκκρεμότητα η παραμονή του Αντώνη Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ανέφερε και το «Κεφάλαιο» του Σαββάτου, αυτή η εκκρεμότητα έδειχνε να κλείνει αρνητικά το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο η πυροσβεστική παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και οι συνεχείς διαβουλεύσεις του Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό του (σ.σ. ο κ. Μανιτάκης αποτελεί δική του επιλογή) εκτόνωσαν την κατάσταση.


Οι προσπάθειες για εξομάλυνση συνεχίζονται πάντως καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο υλοποίησης της απομάκρυνσης των πρώτων 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που είναι ο στόχος για το τρέχον έτος. Συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αποκλείουν κάποιες «διορθώσεις» στο υπουργικό σχήμα, καθώς μεταφέρουν τη δυσφορία του για υπουργούς «που δεν ακολουθούν τις δικές του ταχύτητες».

Άλλες πηγές σημειώνουν ότι «τα θέλω» του κ. Βενιζέλου θα ανακατέψουν την τράπουλα και θα επιφέρουν «άκαιρες καραμπόλες» σε μία στιγμή που δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Δεν θέλει και ο Κουβέλης

Το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης βλέπει «χλιαρά» τον ανασχηματισμό κρατά χαμηλά τη σχετική συζήτηση, ενώ έβγαλε από το τραπέζι τα περί αντιπροέδρων της κυβέρνησης, καθώς η άρνηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να αναλάβει τέτοιο ρόλο λειτουργεί αποτρεπτικά και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.  

http://www.kourdistoportocali.com/articles/20275.htm
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ