2013-04-15 21:42:17
Φωτογραφία για Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σχεδιάζουν στον Ολυμπιακό
Αλλαγή πλάνων στον Ολυμπιακό ύστερα από την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του στο ντέρμπι γοήτρου με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Ο κόσμος των Ερυθρολεύκων έστειλε το δικό του μήνυμα στον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος καλείται να δώσει λύσεις για να ανέβει το αγωνιστικό επίπεδο του Ολυμπιακού.

Ο κ. Μαρινάκης αναμένεται να κάνει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα!

Οι προθέσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός φάνηκαν από το ύφος της ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

1. Θέτει τους ποδοσφαιριστές προ των ευθυνών τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αδιάφοροι και οι ανίκανοι δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό.

2. Στέλνει μήνυμα στους φιλάθλους ότι χρειάζεται θα γίνει για την ομάδα.

3. Καλεί αυτούς που προβαίνουν σε ακραίες αποδοκιμασίες(αχάριστοι) να δουν τι συμβαίνει γύρω τους, αναφέροντας στην ανακοίνωση εκτός και αν ονειρεύονται «Ολυμπιακή Συμμαχία».


4. Δεν αποκλείεται να επιφέρει αλλαγές σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, αφήνοντας προς το παρόν στο απυρόβλητο τον Μίτσελ, ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στο Λιμάνι. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον 40ο τίτλο στην ιστορία του και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας(15β. από τον ΠΑΟΚ και 37 β. από τον Παναθηναϊκό) φιλοδοξεί να πάρει και το Κύπελλο, όμως υπάρχουν φίλαθλοι που είναι απογοητευμένοι.

Ο λόγος έχει να κάνει με την απόδοση της ομάδας εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο Ολυμπιακός δεν αποδίδει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών και είναι χειρότερη ομάδα από την περσινή. Ο προπονητής(Μίτσελ)δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι είναι στο επίπεδο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ θα κριθεί και τη νέα σεζόν δίνοντας τις πιο δύσκολες εξετάσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο εφετινός Ολυμπιακός δεν έχει στις τάξεις του παίκτες αστέρια που έλαμπαν στους αγωνιστικούς χώρους: Μιραλάς, Μέλμπεργκ, Ορμπάιθ, Μακούν, Μαρκάνο. Ακόμα αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο ο Βασίλης Τοροσίδης, όμως δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος δεξιός μπακ χαφ.

Ο Παπάζογλου είναι φιλότιμος ποδοσφαιριστής, αλλά η θέση του είναι στόπερ. Παίζει καλύτερα στο κέντρο της άμυνας και όχι στα άκρα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε για έναν ολόκληρο γύρο(α΄) τον τραυματία Αβραάμ Παπαδόπουλο. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη θέση του Χολέβα. Και κάτι σημαντικό: Ο Ολυμπιακός πάσχει στη θέση του γκολκίπερ. Καλός είναι ο Μέγερι αλλά αρκετές φορές παρουσιάζεται ασταθής. Εμπειρος είναι ο Κάρολ, όμως του χρόνου θα είναι 37 ετών.

Οι δύο πιο ακριβοπληρωμένες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, Μασάντο και Γκρέκο μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Πότε η απόδοση τους θα φθάσει σε ψηλά επίπεδα; Εξάλλου παίκτες επίπεδου Ντιακιτέ, Πίνο, Ντιελνά απέδειξαν ότι δεν κάνουν για τον Ολυμπιακό.

Η πειραϊκή ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του γκολκίπερ, στα πλάγια της άμυνας, στη μεσαία γραμμή

(θέλει αμυντικό χαφ τύπου Καρεμπέ και παίκτη ορχήστρα υψηλού επιπέδου)και στις πτέρυγες της επίθεσης.

Είναι πολύ σημαντικό στον Ολυμπιακό να γίνει σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού. Για παράδειγμα ο Μήτρογλου αδικείται από τον Μίτσελ. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τον χρησιμοποίησε αλλαγή στο 80΄! Με τον Παναθηναϊκό τον έριξε στον αγώνα στο 68΄. Πρόλαβε να ισοφαρίσει και λίγο έλειψε να δώσει τη νίκη στους πρωταθλητές. Ο Τζιμπούρ έχει κολλήσει στα 20 γκολ, δεν είναι σε φουλ φόρμα, είναι λοιπόν παράλογο να καθίσει και λίγο στον πάγκο;

Ο Μήτρογλου κατάφερε να σκοράρει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε βάρος του Παναθηναϊκού δημιουργώντας μια εξαιρετική παράδοση. Συνολικά, ο 25χρονος διεθνής φορ έχει σημειώσει πέντε γκολ. Ανοιξε λογαριασμό την περίοδο 2009-΄10 σημειώνοντας δύο γκολ στον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (2-0).

Έκτοτε πέτυχε άλλα τρία γκολ, αγωνιζόμενος σε Πανιωνίου, Ατρόμητο, Ολυμπιακό. Και τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έληξαν 1-1.

Ο Μίτσελ έκανε παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές για την εικόνα που είχαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι Ερυθρόλευκοι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και υποστήριξαν ότι ο κόσμος έχει δίκιο που φωνάζει. Ολοι συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν να ζεστάνουν τον κόσμο με την κατάκτηση του Κυπέλλου συνδυάζοντας το καλό θέαμα.

Ο Σαλίνο

Η Νις μπήκε σφήνα για τη μεταγραφή του βραζιλιάνου δεξιού μπακ χαφ Λεάντρο Σαλίνο(θα μείνει ελεύθερος από τη Μπράγκα το ερχόμενο καλοκαίρι). Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο η Νις μπήκε γερά στη διεκδίκηση του Σαλίνο. Η ιστοσελίδα «les-transferts.com» γράφει πως ο 27χρονος αμυντικός συνεχίζει να απασχολεί τη γαλλική ομάδα: «Ο Σαλίνο είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Γαλλία, ενώ βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού».

Στον Ολυμπιακό δεν ανησυχούν και θεωρούν ότι ο Βραζιλιάνος θα ντυθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στα Ερυθρόλευκα.

Ξεκίνησε η προετοιμασία για τον πρώτο αγώνα με τον Πανθρακικό στο Γ.Καραϊσκάκης(την ερχόμενη Πέμπτη)για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο Πάμπλο Κοντρέρας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο.

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού απαιτεί από όλους τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα, να σέβονται τον πρόεδρο της και να είναι μία οικογένεια.

Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Το χθεσινό βράδυ ήταν απογοητευτικό για εμάς. Για όλους τους ανθρώπους που γράψαμε την μεγαλύτερη αθλητική ιστορία, την ιστορία του Ολυμπιακού μας, με στάλες από το αίμα και τον ιδρώτα μας. Και ήταν απογοητευτικό όχι γιατί οι παίκτες μας δεν έπαιξαν καλά. Πράγματι.

»Δεν έπαιξαν καλά. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά. Ούτε η τελευταία. Τα ντέρμπι έρχονται και φεύγουν. Οι νίκες, οι ήττες. Αυτό που μένει πάντα εκεί, είναι ο Ολυμπιακός μας.

»Η απογοήτευση μας λοιπόν, έχει να κάνει με κάποιους που μεταφέρουν τα προσωπικά τους προβλήματα στο γήπεδο. Και είναι πολλά τα προβλήματα στις μέρες μας. Έχει να κάνει με όσους δεν σέβονται ότι η ομάδα μας είναι νοικοκυρεμένη σε όλα τα επίπεδα, όταν οι άλλοι διαλύονται και χθες εκτόξευσαν κάποια απαράδεκτα συνθήματα.

»Ο ιστορικός ρόλος του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού μας, είναι να μεταλαμπαδεύει την ιδέα του ΟΣΦΠ. Και να υπενθυμίζει, όταν κάποιοι το ξεχνούν, ότι οι φίλαθλοι μιας ομάδας είναι στην εξέδρα για να τη στηρίζουν και να την υποστηρίζουν.

»Επίσης, να υπενθυμίζει ότι ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και δεν μπορεί κάποιοι να προσβάλλουν τον πρόεδρο της ομάδας μας που ήταν, είναι και θα είναι θεσμός. Ας αναρωτηθούν αυτοί οι λίγοι που φώναξαν όσα φώναξαν που θα ήταν ο Ολυμπιακός μας αν το 2010 δεν ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης να πάρει την σκυτάλη από τον Σωκράτη Κόκκαλη που έχοντας διανύσει πολλά χρόνια επιτυχιών ήταν στην πόρτα της εξόδου.

»Επειδή λοιπόν και με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχαμε κρούσματα αχαριστίας απέναντι στην προσφορά του και επειδή και χθες είχαμε κρούσμα αχαριστίας με απαράδεκτα συνθήματα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης οδηγεί με σιγουριά την ομάδα μας μέσα στη φουρτούνα της σημερινής Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είναι υγιής και κατακτά το τρίτο σερί πρωτάθλημα επί των ημερών του.

»Την ίδια στιγμή, οι ιστορικοί μας αντίπαλοι καταστρέφονται, ο ένας 37 βαθμούς κάτω από εμάς και εκτός Ευρώπης και η ΑΕΚ μια ανάσα από το χάος της Β' Εθνικής. Και εμείς; Έχουμε μια ομάδα που έχει πάρει πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο και διαμαρτυρόμαστε; Καλούμε τους πάντες σε συστράτευση.

»Όλοι δίπλα στην ομάδα μας και τον πρόεδρό μας, στο δρόμο του 40ού πρωταθλήματος και του νταμπλ! Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια και ο κόσμος του είναι η μεγάλη δύναμη του. Ο πραγματικός κόσμος του Ολυμπιακού, αυτός που αγκαλιάζει την ομάδα με αγάπη».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ