2013-04-15 17:03:03
Φωτογραφία για Αιολική ενέργεια: ανεμογεννήτριες για την πόλη μοιάζουν με γιγάντιες περσίδες
Στον κλάδο της αιολικής ενέργειας πέρα από τις συμβατικές ανεμογεννήτριες, οι επιστήμονες δεν σταματούν να εφευρίσκουν και να δοκιμάζουν εναλλακτικούς τρόπους εκμετάλλευσης της ενέργειας του ανέμου.

Αυτή τη φορά, ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Γουολονγκόνγκ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας ανέπτυξαν μια ανεμογεννήτρια που, όπως ισχυρίζονται, δεν είναι μόνο πιο αθόρυβη και πιο οικονομική στη λειτουργία της, αλλά θα μπορεί να ενσωματωθεί σε ουρανοξύστες και άλλα μεγάλα κτήρια στα αστικά κέντρα.

Το σχέδιο που ακούει στο όνομα PowerWINDows προήλθε από ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Φαρζέντ Σαφαεΐ, πρωτότυπό του θα κατασκευαστεί από μια ομάδα μηχανικών της εταιρείας Birdon και ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον αποκτήσει πρακτικές εφαρμογές.

Στόχος των ερευνητών ήταν μια ανεμογεννήτρια με περισσότερα αποσπώμενα μέρη, ελαφρύτερη και ευκολότερη στις μετακινήσεις που θα παράγει λιγότερο θόρυβο από τις συμβατικές και θα εντάσσεται ομαλότερα στο περιβάλλον.

Η ανεμογεννήτρια βασίζεται σε περιστρεφόμενους υαλοπίνακες που μοιάζουν με περσίδες, με μικρές έλικες που κινούνται κάθετα για να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με τον Σαφαεΐ το εν λόγω σχέδιο θα ενσωματωθεί καλύτερα στο αστικό τοπίο, ενώ τα μεγάλα παράθυρα μπορούν να βαφτούν ώστε να ταιριάζουν με τα γύρω κτήρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ