2013-04-15 00:18:04
Φωτογραφία για Καταρρεύσεις οικιών απειλούν ανθρώπινες ζωές στο Βαρούσι Τρικάλων
Το πρόβλημα με τις παλιές και εγκαταλειμμένες οικίες στον παραδοσιακό οικισμό στο «Βαρούσι» Τρικάλων, ξαναέρχονται στην επικαιρότητα.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.grχθες το βράδυ λίγο μετά τις 11, κατέρρευσε μέρος ακατοίκητης οικίας και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών αφού μόλις λίγα μέτρα μακριά υπήρχε ανήλικο παιδί που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έκανε βόλτες με το ποδήλατό του.

Στο σημείο, έσπευσε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων που απέκλεισε με ειδική σήμανση την οδό από την κυκλοφορία οχημάτων, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί το σημείο, επισκέφθηκε για επιτόπια αυτοψία και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Η συγκεκριμένη παλιά οικία επί της οδού Αγίων Αναργύρων, είναι πλέον απειλή για τους κατοίκους της περιοχής αφού εκτός του ότι είναι απειλή για την δημόσια υγεία λόγω άκοπων χόρτων στο εσωτερικό της, μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει ολόκληρη.


Ακριβώς απέναντι, υπάρχει άλλη εγκαταλελειμμένη οικία που είχε καταρρεύσει μέρος της πριν από λίγους μήνες, με οικοδομικά υλικά να πέφτουν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων, ενώ ένα τμήμα της σκεπής της, ουσιαστικά …συγκρατείται από ξύλινη κολώνα της ΔΕΗ και ενδεχόμενη κατάρρευση θα επιφέρει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις αν δεν υπάρξει άμεση επέμβαση απομάκρυνσης του επικίνδυνου αυτού τμήματος.

Αυτό το συμβάν έρχεται λίγες ώρες μετά την επιστολή του Συλλόγου της περιοχής που ζητούσε μέτρα από την Δημοτική Αρχή Τρικάλων για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.
trikalanews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ