2013-04-14 19:35:26
Φωτογραφία για Bάνα Μπάρμπα: Νόμιζα ότι ήμουν πριγκίπισσα κι έφαγα τα μούτρα μου
Ένα βιβλίο για τη ζωή της αποφάσισε να γράψει η Βάνα Μπάρμπα, του οποίου ο τίτλος είναι «Αθήνα-Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα» και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Η ηθοποιός αποτυπώνει άγνωστες πτυχές της ζωής της, τονίζει, όμως, πως «η ζωή μου δεν είναι προς πώληση».

Δε χαρακτηρίζει το βιβλίο της ως αυτοβιογραφία «αλλά ως ένα οδοιπορικό ζωής», του οποίου τα έσοδα επιθυμεί να πάνε σε κάποιο ίδρυμα. «Έτυχε να κάνω μια ζωή που να μοιάζει λίγο με της Σταχτοπούτας», αναφέρει στη Real life, αλλά θέλει να πει την αλήθεια πίσω από την αστερόσκονη.

«Με ποδοπάτησαν»

Πικρία εκφράζει η Βάνα για ορισμένες συμπεριφορές που αντιμετώπισε. «Τα λάθη είναι δικά μου, δεν τα χρεώνω σε κανέναν», όμως «έκανα περήφανη την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο έχοντας κερδίσει ένα Όσκαρ κι εδώ με το που γύρισα, μου έσκαψαν ένα λάκκο για να με θάψουν μέσα» ενώ «δεν είπα ποτέ ότι είμαι η καινούργια Μελίνα, ούτε η Έλλη Λαμπέτη. Ήμουν ένα όμορφο κορίτσι που πολεμήθηκε πολύ γι' αυτό».


«Το έσκασα από το σπίτι για να μην παντρευτώ έναν χοντρό πλούσιο»

Κατέβηκε στην Αθήνα για την oντισιόν Σταρ και Μις Ελλάς. «Hξερα πως το μόνο όπλο που είχα ήταν η ομορφιά μου, ούτε πτυχία ούτε πανεπιστήμια» Αναγνωρίζει πως θεωρούσε τον εαυτό της μία πριγκίπισσα, ότι οι άλλοι έπρεπε να υποκλίνονται κι έτσι «έφαγε τα μούτρα της». Έχασε σπουδαίες σχέσεις, όμως γνωρίζει πως είχε αξίες και αυτό της αρκεί.

«Ήθελα να είμαι ελεύθερη»

Όπως δηλώνει, ερωτεύθηκε πολλές φορές και μάλιστα είχε αρραβωνιαστεί στην Ιταλία. Και μόνο στην ιδέα της δέσμευσης, όμως, τα μάζεψε και έφυγε. Ήταν «ένα πολύ κακομαθημένο και όμορφο κορίτσι, που το μόνο που ήθελε ήταν να παίρνει ό,τι γυάλιζε.» Αλλά, πλέον έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους άνδρες, πιστεύοντας πως πλέον είναι σε θέση να δει την ψυχή τους και όχι τη λάμψη ή την κοινωνική τάξη τους.

«Ό,τι λεφτά βγάζαμε, τα τρώγαμε»

Σημειώνει πως δεν έχει βγάλει πολλά λεφτά, ό,τι έβγαζε το χάλαγε αμέσως. Τονίζει πως «το κόστος της δικής μου ζωής το πλήρωσα και το πληρώνω μόνη μου».

«Την Ιθάκη μου εγώ τη βρήκα στη Φαίδρα»

Για τις θυσίες που έκανες για την κόρη της μιλάει η Βάνα Μπάρμπα, αλλά από το 2002 η ζωή της έχει αλλάξει. «Δεν είμαι η Βάνα που ήμουνα» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ όταν γέννησε την κόρη της, ένιωθε πως συνάντησε το Θεό. Γεμάτη από έρωτες, αυτό που δεν είχε νιώσει ποτέ ήταν η αγάπη. Και αυτό το ένιωσε μόνο για την κόρη της. «Αγάπη σημαίνει να απαρνιέσαι το είναι σου για τον άλλο».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ