2013-04-14 17:37:25
Φωτογραφία για «Άψογη ομάδα, καθαρή νίκη»
Ο στόχος που είχαν θέσει από τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Ferrari, μπορούμε να πούμε ότι έχει επιτευχθεί.

Η ομάδα διαθέτει φέτος ένας πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο από την αρχή του Πρωταθλήματος, γεγονός που επιτρέπει στους πιλότους της να παλεύουν για καλά πλασαρίσματα στις κατατακτήριες δοκιμές και φυσικά για νίκες και για βάθρα.

Στην Κίνα, ο Fernando Alonso άνοιξε λογαριασμό για φέτος, σημειώνοντας την 31η νίκη της καριέρας του.

«Feno-me-na-le», ήταν η λέξη που επαναλάμβανε μέσω ασυρμάτου ο μηχανικός αγώνας του Iσπανού, Andrea Stella αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας, για να προσθέσει: «Είναι το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς, με κατάθεση ψυχής από πολλούς ανθρώπους, εδώ και στο εργοστάσιο».

Ο επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, λέγοντας: «Καλή δουλειά, είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια νίκη. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».


«Ήταν ένας φανταστικός αγώνας στον οποίο δεν αντιμετωπίσαμε μεγάλα προβλήματα. Το degradation των ελαστικών πήγε καλύτερα απ' ότι περιμέναμε και το μονοθέσιο ήταν καλό. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια. Περιμέναμε μια απάντηση μετά τον αγώνα της Sepang όπου τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς», δήλωσε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Ήταν ο τέλειος αγώνας για εμάς. Η εκκίνηση πήγε καλά (σ.σ. όλα τα λεφτά η διπλή προσπέραση των Alonso - Massa επί του Hamilton στο τέλος της ευθείας εκκίνησης τερματισμού στον 5ο γύρο) και έπρεπε να διαχειριστώ τα ελαστικά όσο καλύτερα γινόταν, αλλά δεν ήταν εύκολο να καταλάβεις τον αγώνα, λόγω των διαφορετικών στρατηγικών. Μου είπαν σε κάποιο σημείο να πιέζω πολύ, γιατί ανησυχούσαν για τα λάστιχα, αλλά ήμουν ήρεμος. Έχουμε κι' άλλες δυνατότητες τις οποίες πιστεύω να δείξουμε στο Bahrain».

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε εδώ είχαμε πολύ καλή αίσθηση με το μονοθέσιο. Η 3η θέση στις κατατακτήριες μας έδινε καλές πιθανότητες για νίκη. Ο Kimi ήταν ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος λόγω της διαχείρισης των ελαστικών, αλλά μας βοήθησε πολύ το γεγονός ότι τον περάσαμε στην εκκίνηση. Σήμερα κυριαρχήσαμε, ενώ πέρσι οι τρεις νίκες που σημειώσαμε ήρθαν κάτω από διάφορες συγκυρίες. Αυτή η νίκη μας στην Κίνα, ήταν μια 'καθαρή' νίκη, με μια ομάδα που λειτούργησε άψογα», συμπλήρωσε ο Alonso που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, έχοντας μπροστά του τον Kimi Raikkonen (49) και τον Sebastian Vettel (52).

«Eίναι νωρίς ακόμα να πούμε ποιος είναι βασικός αντίπαλο. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι για να δούμε, με την ελπίδα βέβαια ότι θα είμαστε και εμείς στο γκρουπ των πρωτοπόρων, εύχομαι μαζί με τον Felipe (Massa). Δεν βλέπω κάποιον να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Μπορεί η Red Bull να κυριάρχησαν στις κατατακτήριες στους δύο πρώτους αγώνες, ωστόσο στον αγώνα αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Ο Felipe Massa σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν και τόσο ανταγωνιστικός γεγονός που οφείλεται στα ελαστικά, όπως είπε ο ίδιος. «Το μονοθέσιο έχει βελτιωθεί σημαντικά, αρκεί να δείτε το τι κατάφερε σήμερα ο Fernando. Εγώ από την πλευρά μου υπέφερα από τα λάστιχα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάναμε το 1-2».

Ο Piero Ferrari, γιος του ιδρυτή της Scuderia, Εnzo, παρακολούθησε τον αγώνα από το γκαράζ της ομάδας και ήταν αυτός που ανέβηκε στο βάθρο για να παραλάβει το τρόπαιο του κατασκευαστή. «Είναι συγκλονιστικό συναίσθημα και τεράστια ικανοποίηση. Αυτό το τρόπαιο μπορεί να είναι για τη Ferrari, αλλά ανήκει ολοκληρωτικά στον Fernando, που είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και που σήμερα έκανε έναν τέλειο αγώνα».

By: Βασίλης Τριάντης
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ