2013-04-14 10:37:26
Φωτογραφία για Η «απόδραση του αιώνα» στις γαλλικές φυλακές!
Δεν μπορεί μόνο η Ελλάδα να «διακρίνεται» στις ειδήσεις του αστυνομικού δελτίου που αφορούν τη δραπέτευση κρατουμένων! Η Γαλλία πλέον ασχολείται με την απόδραση ενός κατά συρροή… πανέξυπνου ληστή, ο οποίος είναι και συγγραφέας βιβλίου για τα… κατορθώματά του, τις ατελείωτες ληστείες, αλλά και τον θάνατο ενός άτυχου αστυνομικού που τον κυνηγούσε!

Η εν λόγω… διασημότητα είναι ο 40χρονος πλέον Ρεντουάν Φαΐντ, ο οποίος δραπέτευσε αφού ανατίναξε πέντε πόρτες στη φυλακή στη Βόρεια Γαλλία όπου κρατούνταν και πήρε μαζί του και μερικούς ομήρους τους οποίους άφησε στη συνέχεια σταδιακά ελεύθερους. Κοντά στην πόλη Λιλ επιβιβάστηκε σε άλλο όχημα, αφού έβαλε φωτιά στο πρώτο Ήταν όλα καλά οργανωμένα, με τις αρχές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην επίσκεψη που δέχθηκε στη φυλακή πριν από λίγες μέρες από τη σύζυγό του, η οποία βεβαίως αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Ήδη έχει εκδοθεί πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αν και το ενδιαφέρον έχει κυρίως στραφεί στο γειτονικό Βέλγιο.

Και κάτι που όσο να’ ναι βγάζει αρκετό γέλιο όταν το διαβάζει Έλληνας. Η φυλακή όπου κρατούνταν είναι σχεδιασμένη να φιλοξενεί 638 κρατούμενους και είχε φθάσει να έχει 800, ενώ οι δεσμοφύλακες είναι 220 άτομα. Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθούν οι αρχές για την απόδραση. Καλά, υπερπληθυσμό το λένε αυτό; Ας κάνουν μια βόλτα στις ελληνικές φυλακές να διαπιστώσουν τι σημαίνει η έκφραση και με πόσους δεσμοφύλακες τα βγάζουμε εδώ πέρα (αν τα βγάζουμε) DEFENCEPOINT
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ