2013-04-13 21:45:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Εθελοντική εργασία για άτομα άνω των 50 ετών  μέσω Φιλανδίας
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig Senior Volunteer, Σχέδια Εθελοντισμού Grundtvig για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας “Enhancing of Finland – Greece Cultural Heritage”, “EnHanCe”, 6 Φινλανδοί εθελοντές από το Kirkkonummi, Φινλανδίας θα επισκεφθούν την Πάτρα από 14/04/2013 – 04/05/2013 και θα προσφέρουν εθελοντική εργασία, γνώση και εμπειρία ως μία μορφή μη τυπικής μάθησης και μη κερδοσκοπικής δραστηριότητας.

Οι εθελοντές θα εργαστούν στο Γυμνάσιο & Λύκειο Παραλίας Πάτρας, σε δραστηριότητες της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Ισότητας φύλων, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη & του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στα ΚΑΠΗ του Δήμου της Πάτρας, στο γυμναστήριο Sport House, στο Εργαστήριο Αναπαλαίωσης επίπλων – εικόνων - 2o ΕΠΑΣ, επίσης θα παραδώσουν μαθήματα γυμναστικής σε βετεράνους αθλητές.


Στόχοι του προγράμματος είναι:

• Να δώσει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 50 ετών να εργαστούν εθελοντικά σε Ελλάδα και Φιλανδία σε διάφορες δραστηριότητες

• Να δημιουργήσει διαρκή συνεργασία μεταξύ των συνεργαζομένων Οργανισμών όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.

• Να υποστηριχθεί το πρόγραμμα από την τοπική κοινωνία, τους τοπικούς Δήμους ώστε να εμπλακούν θετικά στην ανταλλαγή των εθελοντών.

Σκοπός του είναι:

• Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών Ελλάδας και Φινλανδίας.

• Να επιτρέψει στις τοπικές κοινωνίες που εμπλέκονται στην ανταλλαγή εθελοντών να αξιοποιήσουν δημιουργικά την γνώση, τις εμπειρίες και τις ικανότητες των εθελοντών.

• Οι Ελληνικές και Φιλανδικές πολιτιστικές βραδιές έχουν σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και προώθηση του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού και αντιστοίχως του Φιλανδικού.

Κατά την παραμονή των 6 Φιλανδών εθελοντών στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση «Διαπολιτισμικός Διάλογος Ελλάδας - Φινλανδίας», το Σάββατο 27/04/2013, (10:00 – 14:00) στην Αίθουσα Αίγλη - Veso Mare , Πάτρα (Ακτή Δυμαίων 17), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, ΜΚΟ, Ισότητας φύλων, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ