2013-04-13 10:10:48
Φωτογραφία για Φύκια για μεταξωτές κορδέλες μας πούλησε ο Γκιουλ…
Στο κεντρικό θέμα της μέρας που μας πέρασε αναφερθήκαμε σε ομιλία του Τούρκου προέδρου Γκιουλ σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας στο πλαίσιο συμποσίου για την ανεκτικότητα και τη μετανάστευση, στην οποία αναφέρθηκε και στον νόμο που ψήφισε η Τουρκία για να εναρμονίσει τα νομοθεσία της στα ζητήματα διεθνούς προστασίας των προσφύγων.

Με αυτόν ως επιχείρημα παρουσίασε τη χώρα του ως σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, ενώ τους Ευρωπαίους να πάσχουν από την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Πέραν του ότι διαστρέφει την αλήθεια «ξεχνώντας» σκόπιμα ότι η χώρα του έπρεπε να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία της με αυτή της ΕΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξης που καταβάλει, τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters αποκαλύπτει άλλη μια ενδιαφέρουσα πτυχή.

Μπορεί ο νόμος να διευρύνει την προστασία που απολαμβάνουν οι πρόσφυγες, διατηρεί όμως περιορισμούς για όσους προέρχονται από χώρες… εκτός Ευρώπης! Αν δεν μας κοροϊδεύει το πρακτορείο δηλαδή, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι η Τουρκία εκσυγχρόνισε τη νομοθεσία της για να προστατεύσει τους… μετανάστες που θα της έρθουν από την Ευρώπη! Παράλληλα, δημιουργεί και υπηρεσία για να διαχειρίζεται τις αιτήσεις μεταναστών… της Ευρώπης, το επαναλαμβάνουμε!


Όλοι οι υπόλοιποι, άτομα δηλαδή που θα φθάνουν στην Τουρκία ως αποτέλεσμα των καταστάσεων που ισχύουν σε χώρες εκτός Ευρώπης, θα λαμβάνουν το καθεστώς του πρόσφυγα υπό προϋποθέσεις! Και για να μη μας μένει καμιά αμφιβολία, το Reuters αναφέρει, πως παρότι η χώρα υπέγραψε από την αρχή τη Σύμβαση της Γενεύης για το Καθεστώς των Προσφύγων, παραμένει ως μια από τις ελάχιστες χώρες που διατηρεί γεωγραφικούς περιορισμούς στην αποδοχή τους ή όχι.

Η σύγκρουση στη Συρία και το πραγματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα με την Τουρκία, έχει δώσει ένα καλό πρόσχημα στην Άγκυρα να υποστηρίξει την «αντικειμενική της αδυναμία» να προχωρήσει σε πιο δραστικές αλλαγές.

Υπενθυμίζουμε, ότι η δημοκρατική Τουρκία, ή μάλλον ο πρόεδρός της, ο Γκιουλ, έψεξε τους Ευρωπαίους για έλλειψη ανεκτικότητας! Μιλάμε για τη χώρα που για σειρά λόγων ενορχήστρωνε το πέρασμα προσφύγων από όλη την Ασία σε ελληνικό έδαφος, επιδιώκοντας σταδιακά να δημιουργήσει με μεθοδικότητα «πέμπτη φάλαγγα» DEFENCEPOINT
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ